Prins Carnaval


• Albumnummer: 268
   Scenario/Tekeningen: Gerd Van Loock
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2014 ↣ 5 februari

• Aantal pagina's: 48


Op 11 november vergadert het carnavalscomité van Zonnedorp. De elf leden willen een nieuwe kandidaat voorstellen om het volgende jaar de functie van Prins Carnaval te vervullen. Er duikt een probleem op ... er is niemand beschikbaar!
Gelukkig komt er snel een voorstel. Teofiel, de vader van Jommeke, zou toch wel een geschikt iemand zijn. De volgende dag bij Jommeke thuis blijkt al snel dat Teofiel niet echt ge├»nteresseerd is. Flip ziet nu een geweldige kans om het probleem mogelijk op te lossen. Hij vliegt meteen langs een winkel met carnavalsbenodigdheden en is binnen de kortste keren een vliegende prins. Niet iedereen is overtuigd van deze poging. Flip zet echter door. Wanneer het nieuws ook de krant haalt en Anatool dit leest ziet deze ook een geweldige kans om tot bij het geld in het gemeentehuis te geraken. Een tweede kandidiaat is zodoende in de race. Om nu uit te maken wie de Prins zal worden, beslist het carnavalscomit├ę dat beide kandidaten een stoet dienen te organiseren en diegene met het meeste volk achter zich wordt de winnaar. De strijd barst los. Flip trommelt alle bekenden op en met de hulp van boer Snor mogen Jommeke en zijn vrienden een praalwagen rond het thema 'Paradijseiland' uitwerken. Kwak en Boemel spelen een dubieuze rol. Eerst willen ze Flip wel steunen maar wanneer Anatool wat inpraat op hen kiezen ze voor deze laatste.
Een tijdje later is de grote dag aangebroken. Een hele optocht doorheen Zonnedorp. Flip krijgt een hele schare vrienden achter zich. Anatool verschijnt met Smosbol en een grote Anatoolpop die door Kwak voortbewogen wordt. In een zijstraatje duikt plots Boemel op, grijpt de dochter van de burgemeester en stopt die in de grote holle Anatoolpop. Intussen is het duidelijk dat Flip de grote overwinnaar is. Hij zal de sleutel van het gemeentehuis krijgen en een dag de burgemeester mogen vervangen. Net voor de overhandiging van de sleutel krijgt de burgemeester een telefoontje. De uitslag van de wedstrijd wordt plots gewijzigd en Anatool krijgt de sleutel. Verbijstering bij Flip. Jommeke vindt dit alles ook niet echt pluis. Anatool neemt zijn intrek in het gemeentehuis en het eerste werk is het roven van de brandkast. Deze wordt in de grote Anatoolpop geplaatst. De ontvoerde dochter van de burgemeester wordt opgesloten in het bezemhok. Flip vliegt toch eens lang het gemeentehuis en ontdekt er bij toeval de dochter van de burgemeester. Meteen wordt Jommeke ingeschakeld. Er volgt een achtervolging. Anatool en zijn handlangers komen echter niet ver. Ze worden door de politie ingerekend en Flip wordt vervolgens in ere hersteld als de enig echte Prins Carnaval en de mooiste wagen van de optocht wordt die met de Paradijseiland-voorstelling.