Odilon vermist


• Albumnummer: 273
   Scenario: Edwin Wouters
   Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys
• Jaar van uitgifte: 2015 ↣ 4 februari

• Aantal pagina's: 48


2013 - Een vrijdag de dertiende ...
Odilon wordt even niet goed als hij beseft dat hij gewonnen heeft met de lotto. Met zijn echtgenote onstaat een klein misverstand over de besteding van het geld. Odilon verlaat geërgerd het kasteel en gaat op café. Na enkele glaasjes lucht hij al brabbelend zijn hart bij andere cafébezoekers. De nieuwe kennissen brengen hem richting kasteel, maar voor ze aankomen denkt Helmut, een zangtalent uit Tirol, een boosaardig plan uit.
Odilon komt niet opdagen op het kasteel en gravin Elodie is in alle staten. Jommeke, Flip en Filiberke starten een zoektocht. Het enige wat ze weten te achterhalen, is dat Odilon is meegegaan met het Tiroolse gezin.
Intussen komt Odilon weer bij zijn positieven en is meteen nuchter wanneer hij beseft dat hij ontvoerd is.
Elodie haalt er zelfs een waarzegster/kaartlegster bij om enig spoor van Odilon te vinden.
En dan ... brengt de postbode een brief van de ontvoerders.
Even later weet Filiberke, die zich gedraagt als de grote speurder Sherlock Holmes, in een achtergelaten vuilniszak een kaartje te vinden met adresgegevens.
Odilon bevindt zich intussen in Tirol. Ook Jommeke, Flip en Filiberke zijn afgereisd naar Tirol, namelijk naar Kufstein. Onwetend vragen ze zelfs naar info rond Odilon aan de gebochelde broer van de ontvoerder Helmut Nachtigall. Er is enig argwaan en met de vliegende bol wordt de gebochelde gevolgd. Odilon merkt hen op maar ze gaan de tegenovergestelde kant uit en zijn het spoor bijster. De gebochelde, Heinz, brengt intussen verslag uit bij zijn broer Helmut.
Flip trekt nu op onderzoek.
Het plan van de ontvoerders is simpel. Elodie moet op vijf verschillende postkantoren, in kleine hoeveelheden, geld storten. Een eerste brief die aankomt bevat slechts 150 euro en een geschreven boodschap over hoe Odilon best zou verzorgd worden. Helmut is razend. Hij laat Odilon een brief terugschrijven.
De volgende nacht geraakt Flip bij Odilon. Jommeke wordt ingelicht. Omwille van de moeilijk toeganklijke locatie waar Odilon wordt vastgehouden wordt met gebruik van de vliegende bol Filiberke in de buurt gedropt. Snel is Odilon vrij. Helaas wordt zijn ontsnapping ook snel ontdekt. Odilon en Filiberke verschuilen zich in de ruïne van een oud kasteel. Flip brengt Jommeke op de hoogte. Helaas zorgt een bende kraaien ervoor dat ook Helmut door krijgt waar Odilon zich bevindt. Wanneer Jommeke bij de ruïne aankomt zijn Odilon en Filiberke in de handen gevallen van Helmut. Jommeke verschijnt en de aandacht van Helmut verslapt even en daar maakt Filiberke dankbaar gebruik van. De daaropvolgende schermutseling heeft tot gevolg dat de Helmut, zijn zoon en broer het onderspit moeten delven. Helmut komt tot inkeer en Odilon kan huiswaarts keren. Hij wordt samen met zijn vrienden in vreugde ontvangen.