Chaos in Pimpeltjesland


• Albumnummer: 275
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2015 ↣ 24 juni

• Aantal pagina's: 48


In Pimpeltjesland is professor Pompilius druk bezig. Een experiment mislukt ... de professor is ontgoocheld. Pimpelo tracht hem op te beuren.
Intussen zijn Jommeke, Flip, Filiberke, de Miekes en professor Gobelijn aangekomen op het eiland. Gobelijn wil immers poolshoogte nemen betreffende de vorderingen van professor Pompilius.
Pompilius komt aangevlogen met een vliegende pijp. Gobelijn looft hem voor deze wel bijzondere creatie. Wat later ontmoeten Jommeke en zijn vrienden Pillibout. De jongen is boos omdat het hem niet meer lukt de allersterkste te zijn. Pompilius en Gobelijn besluiten om hem te helpen en vinden een sterkmaakmiddel uit. Pillibout is nu supersterk en geniet van deze status. Een dag later keren Jommeke en zijn vrienden weer huiswaarts.
In Pimpeltjesland loopt het plots allemaal een beetje fout. Jaloerse jongens stelen het sterkmaakserum en overtreffen Pillibout. Deze gaat in de tegenreactie en neem extra veel van het serum. Hierdoor begint hij nu plots ook te groeien. Pimpelo krijgt weet van de grote Pillibout en slaat angstig op de vlucht en koning Pimpelpap wordt op de hoogte gebracht. Pimpelo vertrekt met de vliegende pijp om de hulp in te roepen van Gobelijn. Enige tijd later zijn Jommeke en zijn vrienden weer in Pimpeltjesland. Intussen is Pillibout op een boomstam aan het peddelen op zee. Door het teveel aan ingenomen serum is hij zich niet echt meer bewust van zijn daden. Hij komt aan bij een ietwat vreemd eilandje. Boraras, de visman, zet Pillibout gevangen en geeft hem een bizar drankje. Pillibout is nu volledig in de macht van Boraras en toont hem de weg naar Pimpeltjesland. Boraras is immers al lange tijd belust om het land der Pimpeltjes te veroveren. Enige tijd later weet Annemieke Pillibout terug te vinden en brengt hem bij zijn soortgenoten. Wat volgt is een reeks vreemde gebeurtenissen waardoor overal in Pimpeltjesland ruzie ontstaat tussen de bewoners. Pillibout is de aanstoker hiervan, maar blijft zich onschuldig voordoen. Wanneer Barbus Boraras door Pillibout met rooksignalen een boodschap overbrengt wordt hij door de Miekes betrapt. Jommeke wordt er bij gehaald. Pillibout vlucht en springt van een hoge rots in zee. Jommeke en Filiberke moeten hem van de verdrinkingsdood redden. Door het koud zeewater is Pillibout weer de oude en doet hij zijn verhaal over de boze Boraras en diens plan. Er wordt een valkuil gegraven om de visman te kunnen uitschakelen. Eens Boraras aan land komt is hij echter op zijn hoede maar met enige hulp van rookbommetjes die Filiberke gooit kom hij in de valkuil terecht. Hij probeert zich meteen een weg naar boven te graven maar maakt het nodige lawaai en als hij bovenkomt eindigt zijn poging in een afgesloten metalen vat. Pimpeltjesland is bevrijd van de verschrikkelijk zeemeerman. Intussen heeft Gobelijn een middel gevonden om de grote Pillibout weer zijn normale gestalte te geven. Helaas heeft hij het eerst op zichzelf getest en is nog maar zo groot als een Pimpeltje. Hij heeft tot slot nog wel een afspraakje met een Pimpelvrouwtje.