Fifi de speurneus


• Albumnummer: 279
   Scenario: Edwin Wouters
   Tekeningen: Gerd Van Loock
   Inkleuring: Agnes Nys
• Jaar van uitgifte: 2016 ↣ 3 februari

• Aantal pagina's: 48


In het Franse dorpje Chenil wordt jaarlijks een hondenwedstrijd gehouden. Men zoekt er de beste speurneus. De honden krijgen een kledingstuk van hun baasje om aan te ruiken en moeten daarna dat baasje, dat een eindje verderop wacht, zo snel mogelijk zien terug te vinden. De gravin van Stiepelteen schrijft zich in met Fifi. Deze weet met glans deze wedstrijd te winnen. Na de prijsuitreiking wordt Elodie opgezocht door een dame. Ze stelt zich voor als echtgenote van de ontdekkingsreiziger, Alex Plorateur. Haar man blijkt al een hele tijd spoorloos te zijn. Ze vraagt nu aan Elodie of Fifi met zijn fantastische speurneus niet zou kunnen helpen. De gravin gaat in op het voorstel en haalt meteen Jommeke erbij.
Een dag later vertrekken Jommeke, Flip, Filiberke en Fifi met de vliegende bol richting Bolivia. Eens daar weten ze vrij snel de gids van Alex Plorateur te vinden. Hij helpt hen een eind op weg maar gaat niet mee in de haast ondoordringbare jungle. Na een moeizame tocht bereiken ze een dorpje. Jommeke gaat, eens het donker is, op verkenning maar wordt onderschept en opgesloten. Wanneer hij de volgende ochtend ontwaakt is zijn verbazing groot. Hij bevindt zich in dezelfde ruimte met professor Gobelijn, Alex Plorateur en nog een andere professor. Iedereen doet zijn verhaal. Ze worden door indianen, nazaten van de Inca's, gevangen gehouden.
Jommeke wordt naar het stamhoofd gebracht en krijgt een en ander te horen en er wordt beslist om zo snel mogelijk over te gaan tot het offeren van de blanken om mogelijk onheil te voorkomen.
De volgende nacht weet Filiberke tot bij zijn vrienden te komen en een plan wordt uitgedokterd. In de ochtend verschijnt Filiberke verkleed als Filipu, de zoon van de zonnegod Intu. Gezeten op de rug van Fifi zorgt hij ervoor dat de inboorlingen onder de indruk zijn. Jommeke en de anderen worden vrijgelaten en ze mogen het dorp verlaten. Tijdens hun tocht naar de vliegende bol toe wordt nog nagepraat en worden ze afgeluisterd door twee Incavissers. Deze doen het verhaal bij hun stamhoofd en meteen geeft die het bevel om de blanken weer op te sporen en gevangen te nemen. Jommeke en zijn vrienden zijn hun achtervolgers te snel af en kunnen met de vliegende bol opgelucht huiswaarts keren.

EXTRA INFO
Stripvlogger met een bespreking.
Stripvlog - Fifi de speurneus