Bollywood in Bellewaerde


• Albumnummer: 281
   Scenario/Tekeningen: Gerd Van Loock
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2016 ↣ 22 juni

• Aantal pagina's: 48


Te Bollywood, het centrum van de Indische filmindustrie, laat een filmstudiobaas een James Bond-filmscenario uitschrijven. De steracteur Abarad Prittanesh zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Om de kosten wat te drukken zoeken ze een bestaand en gepast decor. Bellewaerde heeft alles wat ze nodig hebben om de film te maken.
In het Bellewaerdepark wordt ondertussen Anatool aangeworven als dierenverzorger.
Bij Jommeke thuis komt Teofiel met het voorstel, na het lezen van een krantenartikel rond het park en de film, om met z'n allen naar het park af te zakken.
Wanneer de Indische filmploeg arriveert loopt het voor de steracteur niet op rolletjes door toedoen van Anatool. Wanneer alles voor de opnames klaar staat is hij zelfs onvindbaar. Flip komt al snel te weten dat er een ontvoering aan de gang is. Jommeke en zijn vrienden starten een zoektocht. Wanneer ze dan ook nog komen vast te zitten in een attractie, door sabotage van Anatool, wordt het even hachelijk. Anatool wordt wat later bewusteloos bij een elektriciteitscabine aangetroffen. Wanneer Jommeke wat later op de filmset aankomt kan hij melden dat er een mogelijke doorbraak is. De regisseur toont ook een briefje dat van de ontvoerder komt. Er wordt dan besloten om het losgeld dan maar in het huis van Houdini in een kist te deponeren en dan te wachten op de ontvoerder. Intussen is Anatool weer bij zijn positieven en haast zich naar het huis van Houdini. Hij kan weg komen met het koffertje vol losgeld. Ver komt hij echter niet en de politie kan hem inrekenen. De ontvoerde acteur beleeft nog enkele gevaarlijke momenten maar kan wat later toch een mooie kusscène laten inblikken.

EXTRA INFO

Gerd Van Loock en de voorbereidingen van dit album ...