De redding van Doris Dada


• Albumnummer: 284
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2017 ↣ 1 februari

• Aantal pagina's: 48


Filiberke komt bij Jommeke langs als verklede Dodovogel. Hij is in volle voorbereiding voor zijn spreekbeurt op school. Naar aanleiding hiervan komt Flip met een verhaal uit de tijd dat we hem nog niet kenden. Hij vertelt over zijn ontmoeting met Rob Globetrotter en diens gezel, een Dadavogel. Het dier, Doris, was een zeer bijzondere vogel die door de wereldreiziger werd verzorgd nadat hij bij een val een pootje had gebroken. Flip geraakte bevriend en leerde de Dadavogel zelfs praten. Hij zou Doris nu toch maar al te graag eens terugzien. Via Eusebius Groenvijver wordt een contact gelegd.
Rob Globetrotter en Doris maken in diezelfde periode een aanval van een trofeejager mee wanneer ze in een Schots dorpje vertoeven. Ze ontsnappen en zoeken in allerijl hun toevlucht op een boot. Ze zijn aan boord van 'De Kuip'. Het wordt een woelige overtocht. Jan Haring krijgt een heel verhaal te horen over de aanval van een vermeende trofeejager die maar al te graag Doris aan zijn verzameling wil toevoegen.
Jan Haring zijn reactie laat geen twijfel bestaan. Jommeke zal hier zeker hulp kunnen bieden.
Er is een blij weerzien tussen Flip en Doris. Rob doet zijn verhaal betreffende de trofeejager waar ze op de vlucht voor zijn. De jager dwaalt intussen door de bossen rond Zonnedorp en loopt Kwak en Boemel tegen het lijf. Wat later is Filiberke te weten gekomen dat de trofeejager in de buurt is en hij brengt meteen Jommeke op de hoogte. Een volgende nacht wil de jager bij Jommeke inbreken maar een onaangename verrassing is zijn deel. Doris en Rob worden nu naar het kasteel van de gravin van Stiepelteen gebracht. Een tweede aanvalspoging van de jager mislukt eveneens. De volgende dag gaan Fifi en Doris op stap en komen het slimme varken tegen. Samen met het varken gaat Doris de wijde wereld in. Jommeke, Flip en Filiberke starten wat later een zoektocht naar Doris. De trofeejager verschuilt zich intussen op een hooizolder bij boer Snor. Wanneer Jommeke en zijn vrienden bij Boer Snor informeren krijgt deze een berichtje, op zijn 'veegfoon', van het varken. De trofeejager heeft alles gadegeslagen en afgeluisterd. Ook is duidelijk geworden dat Doris graag terug wil naar het eiland in de Stille Zuidzee waar ze vandaan komt.
Vermomd als boer Knevel weet de trofeejager informatie te verkrijgen en zo Doris en het varken op het spoor te komen. In de haven geraken Doris en het varken aan boord van een schip. Ze worden echter gevonden door Jommeke en zijn vrienden. De trofeejager is intussen op weg naar het eiland in de Stille Zuidzee. Twee dagen later zijn ook Jommeke, Flip en Rob in de buurt van het eiland. De trofeejager wordt er de stuipen op het lijf gejaagd. Verkleed als beren weten Jommeke en Rob de jager buiten spel te zetten. Wat later stoeien Doris en het varken op het eiland. Een arend ziet in het varken een ideale prooi. Een soortgenoot van Doris is er bij gekomen en samen zorgen ze ervoor dat de arend het onderspit moet delven.
Een jaar later is er bij Doris en haar vriend een behoorlijke gezinsuitbreiding gekomen.

EXTRA INFO
Stripvlogger met een bespreking.
Stripvlog - De redding van Doris Dada