In de klauwen van Prutelia


• Albumnummer: 285
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2017 ↣ 5 april

• Aantal pagina's: 48


Jommeke en zijn vrienden helpen professor Gobelijn met het verhuizen van dozen naar zijn zolder. De klus is snel geklaard.
Intussen maakt Marie aan Teofiel en Jommeke duidelijk dat zij ook best wat werk in het huishouden kunnen uitvoeren. Marie trekt wat tijd uit voor zichzelf.
Het wil echter niet allemaal lukken zoals het hoort. Wanneer Jommeke de volgende dag boodschappen doet brengt hij Filiberke op de hoogte van zijn drukke bezigheden. Deze stelt voor om de robot Melanie als hulpje in te schakelen. Melanie is echter gedemonteerd en ligt in dozen op zolder bij de professor. Zonder toestemming knutselen ze Melanie weer in elkaar. Helaas werkt de robot niet helemaal foutloos. Na een eerste nogal woelig tochtje sleutelen ze nog even verder en begint Melanie zich toch wel correct te gedragen.
Op het kasteel van Achterberg zit een dronken Zazof te knikkebollen als de koninging van Onderland, die op proef in vrijheid is gesteld, daar aankomt. Zazof wordt meteen tot de orde geroepen en krijgt de opdracht om een feestmaaltijd klaar te maken. Zazof trekt het dorp in om de benodigde ingrediƫnten te kopen. Onderweg komt hij Jommeke, Filiberke en de Miekes tegen. Hij volgt hen stiekem en slaagt er zelfs in om Melanie in zijn macht te krijgen en mee te nemen naar het kasteel. De koningin ziet al snel dat hier een kans ligt om Jommeke en zijn vrienden te overmeesteren.
Intussen zijn Jommeke en zijn vrienden naarstig op zoek naar de verdwenen Melanie.
Zazof slaagt er in om met de hulp van Melanie Choco en de Miekes op te sluiten in een kerker van het kasteel. Wat later ondergaat Flip het zelfde lot. Jommeke en Filiberke vermoeden dat er iets niet pluis is op het kasteel. Wat later worden ook zij, samen met Pekkie, gevangen gezet. In de kerker wordt druk naar een oplossing gezocht om te ontsnappen. Met een waterleidingsbuis die ze afsluiten met kauwgom wordt een val opgezet. Wanneer Melanie de kerker binnenkomt wordt ze nat gespoten. Haar elektrische verbindingen komen in kortsluiting. Zazof wordt ook buiten spel gezet. Een ontsnappingspoging wordt ondernomen. De koningin probeert echter om dit de verhinderen. Maar Melanie is intussen weer correct werkend en schiet ter hulp. Met z"n allen spurten ze naar het huis van Gobelijn. De professor staat hen reeds op te wachten. Ze krijgen een flink standje omdat ze zo maar met zijn materiaal aan het prutsen zijn gegaan zonder ook maar iets te vragen.
Weer thuis stelt Teofiel voor om een meid in te schakelen. Hij denkt aan Melanie. Jommeke weet zijn vader hiervan te weerhouden door te opperen dat het wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn mocht Melanie in de handen van bijvoorbeeld de koningin van Onderland terechtkomen.