Het kistje van Sir Pimpeldon


• Albumnummer: 287
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2017 ↣ 15 november

• Aantal pagina's: 48


Emily Cook, een verre achternicht van Sir Jonatan Pimpeldon, neem haar intrek in het familiekasteel. Ze droomt ervan om een roman te schrijven. In het vervallen kasteel weerklinken spookachtige geluiden. Emily krijgt een tik op het hoofd en blijft bewusteloos liggen.
Een maand later brengen de Miekes en Choco een vakantie, in de buurt van Pembroke, door bij vrienden van hun ouders. Ze maken een wandeling in het dorpje en van een oude man vernemen ze dat niet alles zo rustig is als het lijkt. Aangekomen bij het Pimpeldonkasteel blijkt Choco spoorloos. De meisjes zoeken hun aapje in en rond het kasteel ... en dan duikt Choco plots weer op. Een onweer komt opzetten. Annemieke en Choco schuilen onder een overstekende rots terwijl Rozemieke in het kasteel schuilt.
Sam Peper gedraagt zich sedert de historie met de witte bolhoed ogenschijnlijk voorbeeldig. Hij is het echter die Annemieke en Choco gevangen neemt. Rozemieke is intussen in een ondergrondse ruimte terechtgekomen.
Bij het gastgezin groeit ongerustheid door het lange wegblijven van de meisjes. Jommeke, Flip, Filiberke en Pekkie worden opgetrommeld. Sam Peper heeft ook Emily Cook in zijn macht en is zoals vroeger nog steeds op zoek naar rijkdom.
Een zoektocht naar de meisjes en hun aapje wordt opgestart. Rozemieke is er intussen in geslaagd om vanuit de ondergrondse ruimte terug de openlucht te bereiken. Onderweg heeft ze een kistje met goudstukken per ongeluk te pakken gekregen. Helaas komt ze in een moeras terecht. Gelukkig is Jommeke met de vliegende bol in de buurt om haar in veiligehid te brengen. Bij het gastgezin wordt het kistje, dat van Sir Jonatan Pimpeldon blijkt te zijn, grondig bekeken. Een brief brengt heel wat verduidelijking. Het is de wilsbeschikking van Sir Pimpeldon. Na zijn overlijden zouden de goudstukken naar Trudy Cook moeten gaan als beloning voor haar goedheid.
Annemieke en Choco zijn nog steeds spoorloos. Filiberke heeft naast een snuffelapparaat ook een luisterapparaat in elkaar geknutseld. Sam Peper krijgt weet van het kistje en is bijzonder teleurgesteld. Filiberke weet Annemieke en Choco te lokaliseren en te bevrijden. Jommeke verdenkt Sam Peper ervan dat hij toch niet zo eerlijk is als hij zich voordoet. Via het luisterapparaat hoort Filiberke hulpgeroep van Emily Cook. De oude dame kan snel bevrijd worden. Ze doet haar verhaal over haar spookachtige ervaringen. Het wordt steeds duidelijker dat Sam Peper ook hier achter zit. Er wordt een val opgezet en hij loopt er met open ogen in. Hij belooft zijn leven te beteren. Emily Cook maakt kenbaar dat ze in het kasteel wil gaan wonen en het ook volledig herstellen met de hulp van de dorpsbewoners. Het kistje met goudstukken geeft haar voldoende mogelijkheden. Ze doopt haar kasteel 'COOK'S CASTLE'.