Odilon vermist


• Albumnummer: 288
   Scenario: Edwin Wouters
   Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys
• Jaar van uitgifte: 2018 ↣ 7 februari

• Aantal pagina's: 48


Tijdens een avontuurlijke tocht in het Braziliaanse oerwoud vindt een rijke industrieel, Oscar Metal, een zwarte diamant.
Een aantal jaren later is de gravin van Stiepelteen te gast bij, de inmiddels weduwe geworden, Rosa Metal. Rosa vraagt haar om hulp bij het verzorgen van haar huisdieren tijdens een opname in het ziekenhuis. De Miekes worden met deze taak belast.
Intussen is Filette, de zus van Rosa, een plannetje aan het uitdokteren om de zwarte diamant in haar bezit te krijgen.
Jommeke en Filiberke staan de Miekes bij om voor de vele huisdieren te zorgen.
Rosa en haar man, Xavier Roest, ondernemen een nachtelijke poging om de onschatbare diamant te stelen. Het loopt totaal verkeerd en ze druipen af. Ook een tweede poging mislukt. Filette en Xavier geven het echter niet op maar weer wordt geen succes geboekt. Ze veranderen hun plan en de ontvoeren de Miekes. Jommeke en Filiberke worden door Filette gedwongen om in de villa van Rosa de bewuste diamant te zoeken. Filiberke ontdekt een brandkast. Het probleem dat nu aan de orde is, is de code om de kluis te openen. Xavier gaat met een snijbrander de metalen brandkast te lijf. In de tussentijd zijn de Miekes onbewaakt achtergebleven en met de hulp van Flip weten ze zich te bevrijden. Jommeke en Filiberke worden op de hoogte gebracht. Filette triofmeert wanneer ze de gegeerde carbonadosteen in haar bezit heeft. Jommeke kan haar de steen ontfutselen. Nog voor Filette echt tot actie kan overgaan verschijnt haar zus Rosa. Filette komt tot inkeer en haar rijke zus geeft haar zelfs de zwarte diamant.