De Jungfrau smelt!


• Albumnummer: 295
   Scenario/Tekeningen: Gerd Van Loock
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2019 ↣ 19 juni

• Aantal pagina's: 48


Zwitserland, hoog op de Jungfraujoch ...
Doctor Wenping wordt op de hoogte gebracht van een ontdekking waar behoorlijk wat gevaar achter schuilt. Onderzoekers vonden diep in de gletsjer een oeroude bacterie die mensen willoos en slap kan maken. In bevroren toestand is er geen gevaar ... maar de gletsjer smelt langzaam af. Een wereldramp dreigt.
Ten huize Jommeke wordt er een Intersoc-uitstap naar Zwitserland gepland. Eens vertrokken, blijkt dat ook Kwak en Boemel mee reizen. Ze gaan daar op vakantie werken als afwassers in het Palace-hotel.
Teofiel heeft pech bij de eerste uitstap en verzwikt zijn enkel en dient noodgedwongen in het hotel te blijven.
Een boosaardige bende, onder leiding van Carlos dela Rubarbos, beraamt plannen om de wereld in hun macht te krijgen via de bacterie en het door doctor Wenping ontwikkelde serum tegen de bacterie in handen te krijgen.
Wanneer Jommeke, Flip en Filiberke de bergen intrekken zijn ze tijdens hun verplaatsing met de kabellift getuige van de ontvoering van doctor Wenping. Flip gaat op verkenning en komt wat later met heel wat info rond de misdaadorganisatie. Jommeke en Filiberke willen de doctor bevrijden maar worden zelf gevangen genomen en opgesloten. Intussen slagen handlangers van Carlos er in om de trein te laten stoppen en het vat met serum te ontvreemden. Jommeke, Filiberke en de doctor kunnen zichzelf uit hun benarde positie bevrijden. Helaas worden ze snel weer gegrepen en aan een rotsblok vastgebonden. Met een warmtestraler wordt het ijs langzaam tot smelten gebracht en is het zo de bedoeling dat Jommeke en zijn vrienden door het loskomende rotsblok zullen uitgeschakeld worden. Flip roept de hulp van Kwak en Boemel in en die slagen er in om de boosdoeners buiten spel te zetten. Jommeke en de anderen worden uit hun benarde positie bevrijd. Met de helikopter van de boeven bereiken Jommeke en zijn vrienden de overheidsinstanties en vertellen daar het hele verhaal rond Carlos en zijn bende. Carlos onderneemt nog een ontsnappingspoging maar komt met de helikopter in de Thunersee terecht. Eens daar opgevist gaat het richting gevangenis.
Eind goed, al goed ... de wens van doctor Wenping om een klimaatsteentje bij te dragen en dan neemt Flip afscheid met een karaoke-act van de Amerikaanse rockband 'The Doors' en het lied 'The End'.

EXTRA WEETJES

Gerd van Loock kreeg op 27 november 2019 in Brussel de allereerste Carrefour STRIP VAN HET JAAR - Award voor het album 'De Jungfrau smelt'. De prijs werd toegekend door de klanten/lezers van Carrefour.


Om de studenten bij het studeren 20 minuten pauze te geven zorgt VTM voor een moment van ontspannende lectuur die wordt voorgelezen door Guga Baúl. - juni 2019

Guga leest voor ...