Feest in Zonnedorp


• Albumnummer: 301
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys
   Lettering: LaGrafica
• Jaar van uitgifte: 2020 ↣ 2 september

• Aantal pagina's: 48


Wanner de Miekes langslopen bij de krantenwinkel te Zonnedorp is het Annemarie van Krantegem, beter bekend als Mie Gazet, die met een idee op de proppen komt om een groot feest op te zetten voor Jommeke. De bekendste inwoner van het dorp heeft immers al 300 avonturen achter de rug. Meteen wordt overleg gepleegd en een gastenlijst samengesteld. De koningin van Onderland luistert dit gesprek af en meteen ontstaan boze plannen in haar brein. Wanneer de Miekes terug weg zijn weet ze de gastenlijst volledig te fotograferen.
In Zonnedorp gaan de voorbereidingen van start en wordt alles in het werk gesteld om Jommeke in het ongewisse te laten. Dit lukt af en toe met enige moeite en Jommeke wordt ook wel eens met een kluitje in het riet gestuurd.
Filiberke en Flip zorgen er voor dat alle binnenlandse uitgenodigd worden en de Miekes nemen de buitenlandse gasten voor hun rekening.
In de tussentijd heeft de koningin van Onderland ook haar uitnodigingen klaar en Zazof krijgt de opdracht om ze te laten versturen.
Op de dag voor het grote feest weet de koningin van Onderland de buitenlandse gasten naar een tent te lokken en dan op te sluiten in haar kasteel.
De volgende dag brengt Annemieke een geblinddoekt Jommeke met de grasmobiel naar de grote feesttent bij de gravin van Stiepelteen. De verrassing is groot.
Maar ... dan komt de kraai van de konigin van Onderland aanvliegen en dropt een boodschap. In het briefje staat dat Jommeke zich dient over te geven in ruil voor de vrijlating van de buitenlandse gasten. Met behulp van de door professor Gobelijn gemaakte Jommeke-robot wordt de koningin als snel buitenspel gezet en kan het feest echt beginnen.

EXTRA INFO
Stripvlogger met een bespreking.
Stripvlog - Feest in Zonnedorp