Rubberman


• Albumnummer: 306
   Scenario: Edwin Wouters
   Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys    Lettering: LaGrafica
• Jaar van uitgifte: 2021 ↣ 1 september

• Aantal pagina's: 48


Wanneer Jommeke, Flip en Filiberke langslopen bij Professor Gobelijn horen ze vreemde geluiden. Er lijkt wel een feestje aan de gang. De professor en twee anderen springen met veel plezier in het rond. Snel komt er klaarheiod over wat er zo geweldig is. Gobelijn heeft samen met zijn collega-professor, Ka Oetsjoek, een product voor superrubberzolen samengesteld. De veerkracht van de het rubber is fenomenaal. Ka Oetsjoek ontdekte via een reisverslag van een ontdekkingsreiziger dat er in het Amazonewoud een plaatsje is waar gigantische rubberbomen groeien. Het sap van die bomen is, eens het gestold, een bijzonder veerkrachtig materiaal en dat testen ze nu uit. Jommeke en Filiberke en wat later ook de Miekes krijgen ook schoenen met superrubberzolen. De kinderen beleven enorm plezier aan hun springoefeningen.

Staf Beumans, een knorrige kantoorbediende, merkt hun springactiviteit op en ziet hier een kans om zijn leven een totaal andere wending te geven. Hij gaat langs bij Gobelijn en doet hem een voorstel om het materiaal te kopen. Professor Gobelijn wimpelt de man af. Maar Beumans laat zich niet zo maar afschepen en breekt de volgende nacht in en steelt documenten. Hij legt die documenten voor aan een schoenenfabrikant. Snel wordt duidelijk dat de documenten niet echt alle goede info bevatten. Intussen zijn Jommeke en Filiberke wel op de hoogte van de inbraak en vinden ze een adreskaartje in het labo. Meteen wordt op onderzoek getrokken en samen met de beschrijving van de man die Gobelijn gaf vinden ze hem behoorlijk snel terug. Beumans blijft niet bij de pakken zitten en onderneemt een tweede inbraakpoging en steelt ook een hoeveelheid van het superrubber. Wat later staat hij uitbundig te springen in het centrum van Zonnedorp. Meteen is duidelijk dat hij nogmaals heeft ingebroken en bij de professor thuis worden duidelijk sporen gevonden.
Beumans trekt nu naar een Amerikaanse sportschoenenfabrikant om daar een zakelijk voorstel rond te krijgen. Om alles nog beter onder controle te krijgen stuurt Jerry Jump, de sportschoenenfabrikant, Beumans samen met twee ongure medewerkers naar Zonnedorp. Professor Gobelijn en zijn collega Ka Oetsjoek worden onder druk gezet om hun uitvinding te verklaren en waar ze de grondstof vandaan hebben. Ze worden onder dwang mee richting Amazonewoud genomen. Jommeke en Filiberke krijgen dit alles te horen van de vastgebonden assistente van Ka Oetsjoek. Meteen wordt actie richting Amazonewoud gestart. Eens in Zuid-Amerika aangekomen, horen ze van de vrouw van João Rodrigo en gids die Ka Oetsjoek al mooie diensten had geleverd, in welke richting ze best op zoek gaan. Het duurt niet lang of ze hebben de groep, onder leiding van de handlangers van Jerry Jump, in het vizier. Tijdens de nacht worden Gobelijn, Ka Oetsjoek en João Rodrigo bevrijd en wordt de tocht naar de vliegende bol ingezet. De twee ongure kerels krijgen de professoren en de gids in hun macht maar Jommeke en Filiberke kunnen ze wel totaal buiten spel zetten en knevelen. Net voor de terugtocht naar Zonnedorp aangevat wordt, worden de twee ongure elementen nog van hun touwen ontdaan zodat ze te voet terug naar de bewoonde wereld kunnen. Eens in Zonnedorp vieren Jommeke en zijn vrienden de goede afloop met een super-spring-vreugdedans.