De Jampuddingcup


• Albumnummer: 311
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys    Lettering: LaGrafica

• Jaar van uitgifte: 2022 ↣ 7 september

• Aantal pagina's: 40


Jommeke en zijn vrienden zijn op bezoek bij Mic Mac Jampudding en racen er met oude trapautootjes van de Schot. Chicky en Chucky, de zoontjes van de Mac Rum's, komen een beetje vervelend doen met hun gemotoriserende speelgoedauto's. Ze dagen Jommeke en zijn vrienden uit voor een wedstrijd met de trapauto's. Ze kunnen helaas niet winnen en gaan thuis wat overdreven klagen. Wat later staan de Mac Rum's bij Mic Mac Jampudding en eisen zelfs excuses omdat de zoontjes onfair zouden behandeld zijn. Lolly Mac Rum eist zelfs een nieuwe wedstrijd.
Om alles volgens regels te laten verlopen wordt eerst een trainingsperiode voorzien. Om te bepalen wie als eerste mag vertrekken dienen eerst vier proeven afgelegd te worden. Vreemd genoeg winnen Chicky en Chucky alle proeven. Flip ruikt onraad en gaat op onderzoek. Hij komt er al vlug achter dat er wel degelijk vals gespeeld werd. Jammer genoeg wordt Flip door de handlanger van Puddy Mac Rum, een zekere Big Mac, gevangen genomen en in een kooi opgesloten.
Intussen gaat de wedstijd van start. Chicky en Chucky saboteren het parcours voor het achtervolgende team van Jommeke. Het resulteert in een zogenaamde overwinning voor de zoontjes Mac Rum.
Ondertussen is Flip, na wat knaagwerk en enige hulp van een kat, er in geslaagd om weer de vrijheid te verkrijgen. Hij ontdekt nog een omslag met bankbiljetten waarmee Puddy Mac Rum Big Mac heeft omgekocht. Na de aankomst van het team Jommeke kan Flip duidelijk bewijs tonen dat er knoeiwerk in het spel was. De Mac Rum's druipen met ongenoegen af.
Om alles toch vrolijk af te sluiten rijden Jommeke en zijn vrienden nog een eerlijke race met de trapautootjes en de Jampuddingcup gaat naar de Miekes die gelijktijdig over de aankomststreep rijden.

EXTRA INFO

Feit 1 ↣ Vanaf heden telt een Jommekesalbum nog slechts 40 pagina's.
Feit 2 ↣ In het album krijg je achteraan een extraatje met 2 pagina's van voorbereidend schetswerk van de tekenaar.