Griezels in het woud


• Albumnummer: 314
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring/Lettering: LaGrafica

• Jaar van uitgifte: 2023 ↣ 5 april

• Aantal pagina's: 40


De Miekes logeren bij hun oma en opa in de Ardennen. Bij het verstoppertje spelen is Annemieke het woud ingegaan, verder dan ze eigenlijk mocht. Rozemieke kan haar niet vinden en wordt enigszins boos maar gaat ook het woud in. De meisjes worden er geconfronteerd met reuzeninsecten. Ze slaan op de vlucht en komen in een verlaten kasteel terecht. Daar kunnen ze zich met enige moeite verschansen en ontkomen aan de boosaardige insecten.
Nadat oma en opa terug thuis zijn gekomen met boodschappen gaat opa de Miekes roepen om een lekkere pannenkoek te eten met heerlijke chocolademelk erbij. Hij kan de meisjes niet vinden en gaat ook dieper het woud in. Plots staat hij oog in oog met een reuzenspin. Deze valt aan en wikkelt opa met spinnenwebdraad in tot een cocon. Dagobert, de papegaai van oma en opa, wordt uitgestuurd en komt overstuur terug. Oma Nicky roept de hulp van Jommeke, Flip en Filiberke in.
Een zoektocht begint meteen. Flip valt in de klauwen van een wandelende tak. Na een schermusteling tussen de tak en een duizenpoot komt de bewusteloze Flip op de rug van de duizendpoot terecht. Het insect gaat zich verschuilen in het vervallen kasteel. De Miekes zien Flip in de benarde toestand maar kunnen hem toch weer wakker krijgen en hem redden van een aanvallende snuitkever.
Flip verlaat het kasteel en brengt oma Nicky, Jommeke en Filiberke op de hoogte van de situatie. Jommeke roept meteen de hulp in van professor Gobelijn. Die maakt binnen de kortste keren een krimpmiddel en vertrekt met de vliegende bol naar de Ardennen. Eens daar wordt meteen de aanval ingezet op de reuzeninsecten.
Intussen is de ongemerkt meegereisde Choco uit de vliegende bol gekomen en ook hij trekt het woud in. Als snel wordt hij belaagd door een wandelende tak maar met zijn behendigheid om in bomen te klimmen ontkomt hij vlot aan de klauwen van het insect.
Op hetzelfde moment wordt Flip gebeten door een mier en is meteen bewusteloos. Gelukkig heeft professor Gelijn een middeltje bij om allergische reacties van insectenbeten te onderdrukken. De Miekes kunnen Jommeke, Filiberke en de professor in hun schuilplaats binnen laten. De sproeiers met krimpmiddel zijn intussen leeg maar niet alle insecten zijn weer op normale afmetingen.
Oma Nicky voelt dat haar hulp wel eens nodig zou kunnen zijn en gewapend met een zak bloem trekt ze het woud in. De griezels die ze tegenkomt schakelt ze uit door er bloem over te gooien waardoor ze niets meer zien en zichzelf uitschakelen door ergens tegenaan te lopen. Oma kan iedereen bevrijden en samen verlaten ze het kasteel. Choco weet opa Nick te bevrijden en zorgt dat de reuzenspin het moeilijk krijgt en dan kan Jommeke met een laatste restje krimpmiddel de spin uitschakelen. Wat later is iedereen veilig thuis. Daar is Flip weer bij zijn positieven en wordt door oma het raadsel van de grote insecten, met behulp van een krantenartikel, van al zijn geheimen ontdaan. Een oude graaf en zijn tuinman hadden een groeimiddel gebruikt om reusachtige pompoenen te kunnen kweken en zo een wedstrijd te winnen.
Enige tijd later staat opa Nick in de krant met zijn eerste prijs voor de grootste pompoen van de Ardennen. De Miekes hebben meteen door dat opa nog een restje van het groeimiddel heeft weten te vinden ... maar ze zullen zijn geheim niet verklappen.

EXTRA INFO
Video-introductie ... enigszins griezelig!
Bekijk dit filmpje ...