JOMME • Paradijseiland


• Albumnummer: ---
   Scenario: Jef Nys / Steven Dupré
   Tekeningen: Steven Dupré
   Inkleuring: Robero Burgazzoli
• Jaar van uitgifte: 2019 ↣ 11 december

• Aantal pagina's: 48


Filiberke laat Jommeke de antwoorden van zo'n 140 wedstrijdvragen opzoeken. Filiberke wint een reis om de wereld per schip. Met Flip en Pekkie vermomd als meisje kan de hele bende aan boord gaan. Op het schip is Anatool in dienst. Hij zorgt ervoor dat Jommeke en z'n vrienden op een onbewoond eilandje in de Stille Oceaan terechtkomen. Met de hulp van apen bouwen ze een huis en vervolgens zelfs een heel dorp. De apen wordt geleerd om allerlei werk te doen. Een zorgeloze tijd brengen ze op het eiland door.
STEVEN DUPRÉ: ‘Het is inderdaad een leuk project, al had ik er nooit aan gedacht dat ik dat ooit nog zou doen.’
Net zoals Griffo geeft hij zijn eigen toets aan Jomme(ke) en maakt een persoonlijke, frisse en hedendaagse versie van het iconische album dat hij mag bewerken.
Biografie

Geboren in 1967. Getogen in de buurt van Antwerpen, de stad waar hij verondersteld werd te studeren, maar zijn tijd vulde met het tekenen van stripjes. De eerste van die stripjes werden her en der gepubliceerd vanaf 1986. In 1987 wordt hij voltijds stripauteur. En dat is hij tot op heden nog steeds, al verdeelt hij zijn tijd tussen het werk in een animatiestudio en zijn strips.