MARC VAN RANST - VIROLOOG

6 april 2020
Bij de heersende pandemie was viroloog, Marc Van Ranst (°1965), het bekende gezicht in de media. Als ervaren wetenschapper gaf hij dagelijks heldere info rond het Coronovirus - COVID-19.
Hij is steeds een lezer geweest en het begon allemaal met album nummer 10 van Jommeke - De straalvogel.


Citaat uit de top 5 van de boeken die invloed hadden op het leven van Marc Van Ranst.
"'De Straalvogel' van Jef Nys kreeg ik toen ik nog niet kon lezen. Ik begreep het verhaal aanvankelijk door naar de plaatjes te kijken. Ik denk wel dat ik dankzij dat album heb léren lezen en de smaak te pakken heb gekregen. Lezen was voor mij de wereld die openging. 'De straalvogel' was mijn eerste Jommekesboek en ik ben de reeks blijven lezen tot nummer 50 ongeveer.
Ik vond het fantastisch hoe dat kleine Jommeke een vliegtuig in mekaar kon timmeren! Dat wou ik ook: uitvinder zijn en knutselen. Tijdens de zomervakanties bij mijn grootouders, waar planken en nagels en hamers in overvloed te vinden waren, heb ik toen net als Jommeke iets ineengestoken dat op een vliegtuig leek. Ik was er vast van overtuigd dat het ding ook zou kunnen vliegen als ik maar ergens een motortje zou vinden."

Bron: VRT.In het programma Gert Late Night van tv-zender 'VIER' werd hij zichtbaar en aangenaam verrast toen hij een Jommekestekening, van de hand van Phidel (Philippe Delzenne) met zichzelf en collega professor Gobelijn in de straalvogel, als eerbetoon kreeg.

April 2020
De persoonlijke boodschap van Philippe Delzenne ...

Respect voor ...!


Phidel (Philippe Delzenne) maakte ook Coronaperiode-gebonden mooie schetsen.