GIJZELING

§1 Als knecht werkt hij bij barones Mallemeulen. Via Jommeke komt hij toevallig te weten dat er een snuifdoos bestaat met daarin een zeer waardevolle ring. Om meer informatie te bekomen neemt hij Jommeke en Flip gevangen. Flip wordt zelfs gemarteld. Zijn zoektocht levert hem eigenlijk niets meer op dat een stevige niesbui.
Album: 25

§2 Met de familieschat van baron Huppelvoet en Jommeke als gijzelaar tracht hij zijn slag alsnog thuis te halen. Zelfs met de hulp van Kwak en Boemel lukt het niet en samen met een vracht zand kan hij en de twee landlopers afgevoerd worden.
Album: 34

§3 Hij kan Flip vangen. Om het leven van Flip te sparen geeft Jommeke zich gewonnen en hij wordt opgesloten in het kasteel van Achterberg. Jommeke zijn vrienden zorgen voor de bevrijding en hij belandt zelf in een kerker.
Album: 40

§4 Hij neemt Jommeke en Filiberke gevangen. Hij dwingt zelfs Jommeke om mee te werken om zo zijn vriend te sparen.
Album: 95

§5 Hij is de opdrachtgever van Kwak en Boemel om Miss Money naar een onbewoond eiland te brengen en haar daar te laten. Intussen wil hij haar fortuin bemachtigen. Dankzij Jommeke kan Miss Money terug naar de bewoonde wereld gebracht worden en komt een einde aan zijn mooie leventje.
Album: 186

§6 Hij sluit Jommeke, Filiberke en Pekkie op in de oude kazerne van Dendermonde zodat ze hem niet meer zouden hinderen bij zijn verdere activiteiten. Flip zorgt er voor dat de opsluiting maar van korte duur is.
Album: 186