DE CHARMEUR

Flip charmeert Marie wel eens door haar 'schatteboeleke' te noemen.
Album: 18

Eens hij de mooie koningin van 'het verkeerde land' heeft gezien kan hij het niet nalaten toch enige avances maken.
Album: 21

Charlotte krijgt een dikke zoen en de begroeting 'Dag Zoeteke'.
Album: 89

Om allerlei informatie te bekomen gebruikt hij al zijn charmes bij de secretaresse van de ambassadeur van Amerika. Als afscheid geeft hij haar een hartstochtelijke kus.
Album: 90

Wanneer hij op de vensterbank zit, terwijl Pospeer met Charlotte praat, smeert hij een beetje stroop door haar volgende woorden toe te fluisteren: 'Ik aanbid je!'
Album: 152

Om superster te kunnen worden valt hij op z'n blote knieƫn voor Sofia Loretta. Wanneer ze toestemt hem te helpen geeft hij haar een vurige kus.
Album: 156

Hij haalt zijn beste troeven boven om juffrouw De Bom, secretaresse van de melkfabriek, hem te verklappen of de kokoskoe in de fabriek zit. Koeiengeloei geeft hem de nodige informatie. Later bezoekt hij de secretaresse nogmaals, maar dan is de juffrouw helemaal niet zo vriendelijk meer.
Hij noemt haar nog steeds schat, maar dit is wel ironisch getint.
Album: 159

Een stewardess laat zijn hart plots sneller slaan. Jommeke is tot zijn ongenoegen de spelbreker die tegen de dame zegt dat Flip een onverbeterlijke playboy is.
Album: 163

Wanneer hij Arabella begroet kan hij zijn charmes echt niet verborgen houden. We citeren hem: "Arabella! Mijn Schotse schone!".
Album: 255

Hij is bijzonder chamant tegen Charlotte met de woorden 'Achtbare schoonheid'.
Kortverhaal: De witte wreker

Hij is sterk onder de indruk van een Zwitsers meisje. Hij bejubelt haar als 'Schitterende fee op skilatten' en vindt haar mooier dan Sneeuwitje.
Kortverhaal: Duel op skilatten