EEN GLAASJE TEVEEL

In een bierkelder doet Flip zich mateloos te goed. Als gevolg hiervan belandt hij een nacht in de gevangenis.
Album: 5

Hij wordt serieus dronken na het nemen van een flinke borrel die hem wordt aangeboden om het koude vriesweer te weerstaan. Het gevolg is wel dat hij eerst een koude douche nodig heeft voor hij de informatie aan Jommeke kan bezorgen.
Album: 64

Om te bekomen van het natte regenweer drinkt hij te veel terwijl hij juffrouw Perlefinneke troost ... en valt dronken in slaap. Na een paar dagen is hij weer helemaal de oude dankzij de goede zorgen van juffrouw Perlefinneke.
Album: 78

Op informatietocht drinkt hij, aan boord van het schip van de boeven, een vergeten glas leeg. Na zijn roes te hebben uitgeslapen kan hij nog net op tijd Jommeke verwittigen. Jommeke geeft hem een fikse uitbrander.
Album: 105

Op de goede afloop van een avontuur drinkt hij samen met Filiberke een glas. Hij gaat al zingend buiten en Filiberke wordt door Jommeke buiten gedragen.
Album: 115

Bij Lord Chester drinkt hij whisky en wordt zeer vrolijk en begint te zingen. Wat later tijdens het avontuur kan hij niet slapen van de warmte. Hij trekt er op uit en zet stevig de bloemetjes buiten en wordt behoorlijk dronken.
Album: 120

Bij het feest op het einde van het verhaal drinkt hij iets te veel bier en heeft het weer goed zitten.
Album: 128

Wanneer hij van de zelfgemaakte whisky van Jampudding drinkt wordt hij niet alleen dronken maar verliest hij ook nog zijn pluimen. Het brouwsel van Jampudding heeft immers bijwerkingen.
Album: 129

Van een lekkend wijnvat neemt hij wijn tot zich en de gevolgen blijven niet uit ... gezang en evenwichtsstoornissen.
Album: 166

In de kelder van professor Gobelijn zit hij samen met de holeman aan de wijn, met het bekende gevolg.
Album: 214