DE LIEFDE

De gravin van Stiepelteen is de eerste vrouw waaraan Flip zijn hart verliest. Naar eigen zeggen blijft hij op het kasteel om graaf te worden. Volgens Filiberke zou het kunnen gaan om de papegaaienneus van de gravin. Wanneer de gravin een tochtje met Fifi maakt rijdt hij mee, al zittend op haar schouder. Ook zijn voorkomen heeft hij aangepast, hij draagt een vlinderdas.
Album: 17

Zijn hart wordt gebroken als hij met de gravin van Stiepelteen niet mee op reis mag. Hij keert dan weer terug naar Jommeke. Al vlug is hij over zijn liefdesverdriet heen.
Album: 18

Heel wat avances gaan naar Arabella Pott. Hij droomt zelfs van een huwelijksplechtigheid. Mic Mac Jampudding is hier helemaal niet over te spreken.
Album: 24

Tita Telajora. Deze bloedmooie zangeres was wellicht zijn grootste liefde. Hij krijgt het zelfs zo ver geregeld dat hij, uitgedost met vlinderdas en hoge hoed, samen met de zangeres tot bij een burgemeester geraakt die het huwelijk zou kunnen voltrekken. Tot zijn groot verdriet zegt Tita Telajora hem dat een mens en een papegaai niet kunnen trouwen. Hij verklaart echter nog een paar maal zijn liefde en laat niet af om te zeggen dat ze zo mooi is. Wanneer Tita Telajora hem vertelt dat ze misschien met een Mexicaanse zanger zal trouwen is hij ontroostbaar. Maar op het vliegtuig naar huis doet een mooi stewardesje wonderen. Jommeke kan hier absoluut niet om lachen. Wanneer hij Tita Telajora bij latere avonturen ontmoet steekt hij niet onder stoelen of banken dat ze de vrouw van zijn leven is.
Album: 55

Wanneer hij op Sri Lanka de bloemetjes stevig buiten zet verliest hij zijn hart aan een meisje uit een kroeg. Maar al bij al kan Jommeke hem vrij vlot mee krijgen.
Album: 120

Wanneer er een bal georganiseerd wordt om jonkvrouw Mathilde van Moddersloot aan een man te helpen ziet hij zijn kans schoon. Hij geeft zich uit als Filipus van West-Patagoniƫ. Door drastisch ingrijpen van Jommeke worden zijn trouwplannen en zelfs een huwelijksaanzoek verijdeld. In eerste instantie geeft hij niet op en gaat er zelfs met hypnosepillen tegenaan. Ook een vlucht naar Braziliƫ levert hem niets op. Uiteindelijk wil de jonkvrouw zelfs helemaal niet trouwen. Hij zelf zegt met klem dat hij vanaf nu 'NOOIT' meer wil trouwen.
Album: 126

Zijn tv-idool is Ine Borg, de presentatrice van het jeugdprogramma.
Album: 160

Tijdens het paardrijden maakt hij Herlinde de Hoefslag van Hinniken het hof. De juffrouw gaat niet echt in op zijn avances. Op het einde van het verhaal lonkt hij nog steeds met verliefde blikken naar het meisje. Jommeke heeft hem al wel eens een opmerking gegeven, maar ja ...!
Album: 173

Miss Money vindt hij een knappe verschijning. Hij laat zich zelfs een klein Don Juan-pruikje maken. Al zijn moeite blijkt uiteindelijk toch voor niets te zijn geweest. Zelfs als hij vraagt om met hem te trouwen zegt de zangeres dat ze andere plannen heeft en haar echte droomprins nog wel zal ontmoeten.
Album: 186

Nicky, de assistente van Peter Pumpkin, doet Flips hart weer even sneller slaan wanneer hij deze jongedame ontmoet. Even is hij het noorden helemaal kwijt maar al vlug is hij weer de oude.
Album: 210

Wanneer hij Miss Money en prinses Indarazada opnieuw ontmoet gaat zijn hart weer even wat sneller slaan. Hij droomt zelfs even van Tita Telajora.
Album: 213

Wanneer hij een zoen krijgt van prinses Sangriani is hij meteen uitgeteld en droomt helemaal weg, evenals Filiberke die ook van de kaart is.
Album: 223

Na de metamorfose van de heks Pierehaar tot bevallige schoonheid laat hij een oogje op haar vallen. Gelukkige is het allemaal zeer oppervlakkig.
Album: 266

Hij kijkt met een overdosis verliefde blikken naa Ella Stick, de assistente van professor Ka Oetsjoek.
Album: 306