REDDER IN NOOD ... EN EEN ONVERWOESTBARE SNAVEL

De snavel van Flip is in heel wat verhalen het middel geweest om Jommeke en zijn vrienden uit hachelijke situaties te redden. Maar tevens dragen zijn kleine afmetingen, handige en intelligente tussenkomsten bij tot een goed einde.

Het doorbijten van touwen is één van zijn specialiteiten en komen we dus geregeld als redmiddel tegen.
Albums: 2/10/19/25/33/41/48/60/63/80/85/106/144/180/202/207/222/295

Hij knabbelt een vis in kleine stukjes in de snavel van Hieroniemus die dreigt te stikken.
Album: 8

Met zijn snavel geklemd om het windscherm van de straalvogel houdt hij het vliegtuig met een bovenmenselijke kracht in de lucht.
Album: 10

Ook een knauw in de neus, tong, staart ... van een wild dier brengt soms de redding.
Albums: 15/24/38/186/203

Ook Kwak zijn neus moet het een keer ontgelden.
Album: 34

Een stevige ruk aan de haren van Filiberke wegens een belediging.
Album: 46

Hij maakt de ontsteking van de gehuurde boot onklaar door draden los te trekken waardoor Antool wat in de problemen komt. Tevens knabbelt hij de touwen door waarmee Jommeke door Anatool werd vast gebonden.
Album: 50

Doeken doorknabbelen waarmee hijzelf en Jommeke tegen een muur zijn genageld.
Album: 53

Een houten wand doorknagen zodat hij kan ontsnappen.
Album: 60

Een knauw in de neus van een bandiet.
Album: 71

Via een dakvenster kan hij een woning binnen en de sloten van de deur opmaken zodat Jommeke en Filiberke binnen kunnen in het huis van ongure figuren.
Album: 73

Een opening knabbelen in hutten om Jommeke te bevrijden.
Album: 80

Een gat knabbelen, onder de waterlijn, in de houten scheepswand van het schip met de boeven.
Album: 84

Zoals hij het zelf zegt: "Een vreselijk grote pukkel op je neus. Ik wil hem gratis en voor niks verwijderen". Een knauw in de neus van pestkop Pietje Pukkel.
Album: 212

Hij pakt de sleutelbos van de haak en Jommeke, Filiberke en Dikke Springmuis bevrijden zich uit hun gevangeniscel.
Album: 222

Met een haak aan een touw voorkomt hij dat Filiberke in de handen valt van een piraat.
Album: 223

Haalt de sleutel van het slot en bezorgt hem aan Jommeke zodat die zich, samen met Filiberke, uit een hol olifantenbeeld kunnen bevrijden.
Album: 228

Hij redt zichzelf door in de vluchtwagen van Anatool en Smosbol door de stuurkabine te fladderen.
Album: 228

Hij knabbelt het touw door waarmee een baboeskabeeld is vastgemaakt. Jommeke kan het beeld, met behulp van de vliegende ton, veilig op grond zetten.
Album: 233

Hij bombardeert, met stenen, de leeuw die mama Mataboe bedreigt om zo tijd te kunnen winnen voor de op komst zijnde hulp.
Album: 235

Hij belt, met een gsm, om hulp naar Teofiel.
Album: 236

Via een ventilatiebuis kan hij de sleutels bemachtigen en er voor zorgen dat Jommeke en Filiberke zich kunnen bevrijden uit het vooronder van het vissersschip.
Album: 244

Met de hulp van een pelikaan slaagt hij er in om zich te bevrijden uit zijn kooi en zo vervolgens Odilon als helpende hand ter hulp te roepen om zijn vrienden uit een boababboomgevangenis te bevrijden.
Album: 272

Jommeke en Rosalieke zijn gevangen gezet door Anatool. Hij kan de anderen verwittigen en de twee laten bevrijden en bovendien Anatool snel bij de lurven laten vatten.
Album: 278

Hij brengt een touw over een rivier en maakt het daar vast aan een boom zodat Jommeke en Filiberke over het kolkende water geraken.
Album: 279

Hij vliegt ongeveer 50 kilometer over zee om Jan Haring ter hulp te roepen om Jommeke, Filiberke en Kokobanana op te pikken van een windmolenplatform op de Thorntonbank. Later onderneemt hij nog een wat korter vluchtje om generaal Vlamkruit in te lichten zodat de marine kan uitvaren om een redding van Jommeke en zijn vrienden van de lek gemaakte 'De Kuip' uit te voeren.
Album: 286

Nadat Jommeke, Filiberke en Pekkie door Anatool opgesloten zijn in de oude kazerne van Dendermonde is hij het die de burgemeester kan verwittigen en zijn vrienden laten bevrijden.
Album: 305

Piki de Kikiwikie stijgt ongecontroleerd de lucht in. Flip kan nog net een touw met een lus rond een ijsschots trekken en hem even blokkeren zodat Jommeke en Filiberke de jonge Kikiwikie behoeden voor het voorgoed van de aarde opstijgen.
Album: 317

Om boze vissers een hakje te zetten draait hij wat kraantjes dicht en mort wat aan de bediening van een vissersboot.
Kortverhaal: De zilveren garnaal

Hij knabbelt de touwen door waarmee Heidi is vastgebonden.
Kortverhaal: Duel op skilatten