PAPEGAAI ... EN TOCH NET IETS MEER ...

Flip heeft een zwak voor vrouwelijk schoon. In menig verhaal wordt hij dan ook tot over zijn oren verliefd. Zijn probleem is echter dat hij een vogel is. Nochtans zijn de vrouwen gecharmeerd door zijn mooie praatjes en lieve woordjes.

Ook de bloemetjes buitenzetten gebeurt wel eens en dit tot ongenoegen van Jommeke. Maar bovenal is hij de redder in nood.

Het zo goed als onmisbaar zijn is de grote verdienste van Flip, vooral wanneer de nood het hoogst is. Dat hij af en toe eens een steekje laat vallen wordt hem graag vergeven. Zijn streven naar het voor hem onbereikbare, een vrouw, blijft hem achtervolgen. Zijn grootste liefde, Tita Telajora, blijft hem nauw aan het hart liggen. We mogen ook niet vergeten dat hij er haast mee getrouwd is geweest. Maar nu, zoveel later, laat vrouwelijk schoon hem zeker niet onberoerd.

Wat ook mag gezegd worden is dat hij absoluut geen blad voor de mond neemt. Zelfs beledigen en schelden gaat hij niet uit de weg. Van de andere kant is hij de gangmaker bij feesten en andere vrolijke toestanden. Hij laat ten gepaste tijde een schlager weerklinken. Snoep en nootjes gaan er bij tijd en wijl goed in. Ook een stevige borrel lust hij wel. De kater nadien komt hij meestal vrij vlot te boven.