ALLEREI UITVINDINGEN - DEEL 2

Van een aantal, van Gobelijns uitvindingen, mogen we zeker stellen dat ze de wereld een stuk beter zouden maken mochten ze echt toegepast worden.
Een chronologisch overzicht.

Vredesgas

Eens je iemand met dit gas hebt bespoten verdwijnen al zijn kwade bedoelingen.
Album: 101


Reukerwten met een reukje

Reukerwten die hij om het even welke geur kan geven. Wanneer hij reukerwten kruist met sidderplanten krijgen deze laatsten de eigenschap van een klimplant.
Album: 108


Spraakpillen

Deze pillen helpen Kwak en Boemel om enigszins hun woorden juist uit te spreken. Kwak ziet zijn te fel aangeblazen H verdwijnen en Boemel spreekt 'zacht'. De werking is echter iets te sterk en slechts tijdelijk.
Album: 111


Een afstandsmeter

Een apparaatje dat de richting aangeeft van waar je bent tot de vliegende bol, zodat deze probleemloos kan teruggevonden worden in bijvoorbeeld de jungle.
Album: 112


Een anti-vlooienmiddel

Dit middel is zeer snelwerkend, zowel bij mens als dier.
Album: 119


Super-kauwgom

Met deze tuttifrutti zijn reusachtige ballonnen te maken.
Album: 125


Elixir

Aan de hand van een formule, afkomstig van de Oude Belgen, maakt hij een zogenaamd levenselixir. Later wordt het omgevormd tot frisdrank.
Album: 130

Een levenselixir dat mensen onsterfelijk zou moeten maken. Het drankje werkt echter omgekeerd en de mens keert terug naar een primitief, aapachtig bestaan.
Album: 145

Krachtvoer

Pillen die als kippenvoer dienen voor iets te groot uitgevallen exemplaren.
Album: 131


Het gekkengas

Na inademen van dit gas wordt men compleet gek. Gelukkig heeft hij een tegengif gevonden.
Album: 133


Plastiek monster

Om een echt monster te beschermen maakt hij een levensecht duplicaat.
Album: 136


Een steensnijmachine

Deze draagbare machine maakt van laserstralen en ultrakorte geluidsgolven gebruik om de steen te snijden en de uitgesneden vorm te verpulveren.
Album: 140


Een superlaserkanon

Dit apparaat verpulvert ongewenste stoffen die zich in het menselijk lichaam bevinden zonder het organisme te beschadigen.
Album: 147


Vliegende fietsen

Een gewone fiets voorziet hij van een apparaatje met twee hendeltjes. De kleine hendel dient voor de hoogtebepaling en de grote om te stijgen en te dalen.
Album: 148(1)


Een walkie-talkie voor de lange afstand

Deze walkie-talkie die een beeldscherm heeft, kan wereldwijd gebruikt worden. Er is ook een toetsenbord voorhanden om de gegevens van de bestemming in te tikken.
Album: 149


Een vriesmiddel

Een vloeistof waarmee het zeer koud wordt en duiveltjes kunnen uitgeschakeld worden. Het probleem is hier dat Jommeke dit droomt en Gobelijn dit niet echt heeft uitgevonden. We mogen natuurlijk aannemen dat hij dit middel wel kan bedenken.
Album: 154


Een melk-geef-middel

Dit middel zorgt er voor dat koeien die weinig of geen melk meer geven opnieuw het nodig gaan produceren. Het middel is gebaseerd op kokosmelk. De koeien die behandeld zijn met het middel geven dan ook melk met kokossmaak.
Album: 159


Een mierenverdelgingsmiddel

Dit middel verdelgt de faraomieren. Het is een vloeistof op basis van mierikswortel en brandnetel met de toevoeging van één honderdste deel zweet van een Egyptische koningin. Ze verspreiden als damp heeft het gewenste resultaat.
Album: 167


Een jeukmiddel

Hij dicteert, aan een kabouter, een recept voor een jeukmiddel. Gouden muntstukken die met het middel behandeld zijn geven verschrikkelijke jeuk aan diegene die ze vast neemt.
Album: 168


Een biologisch experiment

Uit prehistorische eieren kan hij twee dinosaurussen kweken. Hij bedenkt zelfs een serum om van de vleesetende dinosaurussen planteneters te maken.
Album: 176


Tegengif

Een serum dat de bewusteloze toestand, die intreedt na geprikt te zijn door een stekel van de cactus 'Mortus Directus Subitus', ongedaan maakt. Als bijwerking groeien er stekels op de huid. Hij bedenkt ook een middeltje dat de stekels vrij vlug doet verdwijnen.
Album: 187


Een lasergeweer

Dit wapen ziet er mitrailleurachtig uit er wordt slechts gebruikt om af te schrikken. De echte werking wordt niet gedemonstreerd.
Album: 188


De atoomkerophysische reactie

Door een soort splitsing van atomen desintegreert elke stof die door het speciale spiegelglas gaat. Enkele seconden later neemt alles weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Na een tijdje wordt het spiegelglas instabiel en dreigt een zware ontploffing. Gelukkig vindt hij ook een middel om het eerder genoemde fenomeen onschadelijk te maken.
Album: 191


Een geheime supertelefoon

Een telefoon waarmee Jommeke de professor overal ter wereld kan mee opbellen. Je zou het een super-GSM kunnen noemen.
Album: 195

Een super-GSM

Wellicht heeft hij deze sterk verbeterde versie ontwikkeld in de loop der jaren.
Album: 239


Schuim dat leeft

Onder invloed van een heksenbrouwsel stelt hij een soort levend schuim samen op basis van DNA-moleculen en hersencellen van een arend, een hond, een everzwijn, een gorilla en een vlinder. Uiteraard bedenkt hij later ook een middeltje om alles weer ongedaan te maken.
Album: 197

Zelfrijdend skateboard

Dit skateboard begint uit zichzelf te rijden van het moment dat je er op stapt. Dankzij een elektronisch oog remt het ook bij hindernissen.
Album: 197


Ultrasoon fluitje

Een klein fluitje waarmee je kraaien wild kunt maken.
Album: 198

 


Zwaartekrachtverstoorder

Een toestelletje ter grootte van een bloempot dat het voorwerp, waarop het geplaatst wordt, lichter maakt.
Album: 200