DE VLIEGENDE BOL AAN DIGGELEN
Professor Gobelijn heeft de voorbije halve eeuw toch wel een aantal vliegende tuigen gemaakt. Zijn vliegende bol heeft hij echter meermaals opnieuw moeten maken. Het tuig is een aantal keer in de vernieling gevlogen. Eén keer is hij zelfs opgeblazen. In het overzicht dat volgt zijn volledigheidshalve ook nog enkele andere vliegende, doch gecrashte tuigen, vermeld.

Professor Gobelijn wil zijn eerste vliegend tuig even laten stil hangen maar vergist zich van knopje (het moest het vijfde knopje zijn) en valt als een baksteen tegen de straatstenen. Het tuig is volledig vernield.
 Album: 8

Met een vliegend ei vliegt professor Gobelijn tegen een boom. Het ei is goed voor de schroothoop.
 Album: 75

Tijdens het maken van een toertje heeft de professor zich weer eens van knopje vergist en is zo tegen de grond geduikeld in zijn tuin. Van de vliegende bol blijft enkel een wrak over.
 Album: 102

In plaats van de garage open te zetten heeft hij het venster van de eetkamer geopend en bijgevolg is een botsing met de gevel het resultaat. Over de vliegende bol kan je alleen nog spreken in de verleden tijd.
 Album: 123

De professor is per toeval tegen de muur gevlogen. Een perte totale is het gevolg.
 Album: 125

Onder invloed van per ongeluk ingeademd gekkengas knalt hij met zijn vliegende bol tegen de gevel van zijn huis.
 Album:
133
De vliegende bol wordt door de luchtafweer van dictator Zamminez geraakt en stort neer in de jungle. Hij is verloren voor verder gebruik.
 Album: 145

De vliegende bol werd opgeblazen door ongure elementen.
 Album: 147

Kazimir neemt plots de besturing over met als gevolg dat een landing tegen een muur wordt gemaakt. De zoveelste bol is er geweest.
 Album: 184

Ook met de vliegende ton waren er wel eens problemen.

Filiberke vliegt met de tweede vliegende ton, die professor Gobelijn gemaakt heeft. Plots blijkt de stuurinrichting geblokkeerd te zijn en hij stort neer. Van de ton blijft niet veel meer dan brandhout over.
 Album: 123

Met motorpech stort de ton neer in het woestijnzand. Het restant wordt gewoon achtergelaten.
 Album: 157

Na een stuurfout van Jommeke volgt een botsing met een ijsberg. De ton is helemaal vernield.
 Album: 216