GROEIMIDDELEN

Bij deze uitvindingen was er geregeld sprake van een uit de hand gelopen experiment.

Het idee achter deze uitvinding was kinderen in enkele maanden tot grote mensen laten uitgroeien. Volwassenen zouden uitgroeien tot reuzen. Per vergissing wordt het middel bij een kat gebruikt terwijl deze laatste eigenlijk een kalmeringsmiddel nodig had.
Album: 7

Voor Pekkie en andere dieren die hun staart kwijt zijn geraakt bedenkt Gobelijn dit middel. Het werkt ook perfect bij de mens. Dieren krijgen er een reuzenstaart van. Een anti-staartgroeimiddel zorgt ervoor dat de staarten bij de mensen verdwijnen en bij de dieren de staart terug normale afmetingen aanneemt.
Album: 15


Album: 28                                                           Album: 36
Het haargroeigas doet kwijtgespeelde haren binnen de kortste keren weer groeien. Er moet wel opgelet worden dat het niet door de lucht verspreid wordt. Een haarepidemie brengt wel wat ongemakken met zich mee. Om iets te weelderige haargroei onder controle te houden heeft hij een nieuw middel bedacht. Een nevenwerking is wel dat je er reuzensterk van wordt.

Het neusgroeipoeder laat toe dat kleine neuzen groot worden en dat bij ongevallen de neus opnieuw kan aangroeien. Wanneer er wat misgelopen is en de neus nogal groot wordt kan het anti-neuspoeder gebruikt worden om alles terug normaal te krijgen.
Album: 36

Beschadigde bomen kunnen er snel mee herstellen en gezonde bomen groeien er enorm snel mee. Wanneer mensen het onder dampvorm opsnuiven krijgen ze plantengroei op het hoofd. Hij bedenkt gelukkig een anti-groeimiddel zodat mensen hun begroeiing weer kwijt raken en dat de planten weer hun normale afmetingen aannemen.
Album: 56

Olifanten die hun slurf kwijtraken kunnen hiermee geholpen worden. Wanneer het middel bij mensen wordt toegediend krijgen zij tijdelijk een slurf. Deze verdwijnt automatisch omdat de olifantencellen bij de mens afgestoten worden.
Album: 86

Apen met beenbreuken herstellen zeer snel na toediening van het beengroeimiddel.
Album: 62

Pillen die kippen reusachtige afmetingen laten aannemen. Ook de eieren zijn in verhouding.
Album: 131

Een vloeistof die ervoor zorgt dat bamboestruiken zeer snel groeien. Binnen een paar minuten is een kaalgevreten struik weer volgroeid.
Album: 202

Een vloeistof die ervoor zorgt dat planten enorme afmetingen krijgen. Zo kan de hongersnood bestreden worden via gigantische groenten. Helaas is het middel niet perfect en sterven de planten eens ze een paar dagen volgroeid zijn.
Album: 220
Een verbeterde versie in album 320

Klavertjes-van-vier-groeimiddel

Het begint als een onkruidverdelger die niet echt werkt maar vooral klavertjes van vier weelderig laat groeien. Door het middel te verbeteren wordt het een echt groeimiddel en ontstaan grote klavers met stengels die sterker zijn dan touw.
Kortverhaal: Klavertje van vier