Begijntjes

Beschrijving: Zwart lang kleed (ooit wel eens wat korter om de mode te volgen). Witte kap en zwarte schoenen.

Begonia
Moeder overste. Draagt een brilletje. Ze is de pleegmoeder van Hieroniemus de ooievaar. Ze is in het klooster getreden omdat ze van haar moeder niet mocht trouwen met de jongen die ze kende, hij rook te sterk naar vis. Het is een kordate non. Ze heeft geen problemen om nieuwe trends in de maatschappij te volgen, zoals bijvoorbeeld het dragen van kortere rokken.
Antonilla
Een struis gebouwde non.
Eufrasieke
Zeer klein nonnetje met zeer spitse neus. Het is nogal een zenuwachtig type.
Ze is de lieveling van Mataboe, de gorilla.
Eulalie
Een oudere non.

Petronella
Een non van middelbare leeftijd.
Prudentia
Een 85 jaar jonge, weliswaar dove, non. Heeft geen tanden meer.
Ze gebruikt een luisterhoorn. Haar uitspraken liegen er niet om. Dit laatste heeft alles met haar gehoorprobleem te maken.
Scholastieka
Bijziende non. Ze draagt een bril met dikke glazen.
Ursula
Een non met een leesbrilletje op de spitse neus.

Woonplaats: het begijnhof te Zonnedorp.

Varia: De grote koffiepot zorgt voor de lekkerste koffie, zowel in het begijnhof als op reis. Naast deze nonnen zijn er nog 17 andere nonnen in het begijnhof, maar deze zijn zelden of nooit te zien en ook hun namen zijn onbekend.

Debuut: 1961 - Album 8.

Profiel
Een hechte, devote groep. Ze zijn weerbaar want ze hebben ooit judoles gevolgd. Ook wat hun mobiliteit betreft is er geen probleem want ze zorgen voor hun eigen vervoermiddelen. Verder valt er in het begijnhof ook wel eens wat te beleven, zeker wanneer Eufrasieke of Prudentia in actie komen.