CARTOONS / ILLUSTRATIEWERK
In het prille begin, we schrijven dan november 1945 en zowat de volgende 10 jaren, werkt Jef Nys aan een hele waaier van komische strips, karikaturen, illustraties en (politieke) cartoons.

Een eerste vorm van een korte strip - 1948.
Adam leeft nog!
Merk op dat hij signeerde met JEFF NICE.

Het gegeven van een strip volgens de verhouding vader-moeder-bengel ontstaat. Ook duikt reeds een papegaai op als extra stem die we overduidelijk later bij Jommeke weerzien - De familie Knol - 1948.


In de eerste 10 jaar van zijn tekenperiode zal hij toch wel met een bijzonder soort gestileerd signatuur het meeste van zijn werk ondertekenen:


Illustratiewerk

1953 - 'Paniek rond Janneke' van dokter Ernest Maes.

1955 - '500 moppen uit 't Pallieterke'


JEF NYS
De beginjaren als cartoonist

’t Pallieterke verscheen voor de allereerste keer op 17 mei 1945. ’t Pallieterke verscheen voor de allereerste keer op 17 mei 1945. Enkele maanden later won ene Jef Nys, 18 jaar, de door Bruno de Winter georganiseerde cartoonwedstrijd. Tien jaar lang werkte hij voor ’t Pallieterke. We hebben ze niet geteld, maar vermoedelijk tekende hij zo’n 3.000 cartoons, karikaturen en illustraties. Over deze periode schreef Tomas Verachtert een rijkelijk geïllustreerd boek. Enkele maanden later won ene Jef Nys, 18 jaar, de door Bruno de Winter georganiseerde cartoonwedstrijd. Tien jaar lang werkte hij voor ’t Pallieterke. We hebben ze niet geteld, maar vermoedelijk tekende hij zo’n 3.000 cartoons, karikaturen en illustraties. Over deze periode schreef Tomas Verachtert een rijkelijk geïllustreerd boek.

Juni 2015


Maar ook later maakte hij nog bijvoorbeeld het kaftontwerp voor het kookboek 'Een kei in de keuken' (1982).