COMICS STATION ANTWERPEN

De "Middenstatie" - zoals de Antwerpenaren hun spoorwegkathedraal zelf noemen - doet al sinds 1874 dienst als belangrijkste spoorwegstation van de grootste stad van Vlaanderen.
Striphelden krijgen er nu hun eigen zone. Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn 6 zones helemaal opgebouwd rond 6 populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen.

In onze Comics krijg je bovendien een ruimer overzicht van de highlights van het Belgische stripverhaal. Dat is nodig, want we vergeten wel eens dat veel van onze Belgische stripfiguren wereldberoemd zijn. Of omgekeerd: dat wereldberoemde stripfiguren Belgisch zijn. Bij Comics Station Antwerp krijgen al onze helden, een deel van ons cultureel erfgoed, een nieuwe thuis.
Comics Station Antwerp wordt een nieuw indoor thema- en belevingspark in het Centraal Station van Antwerpen. Het park wil een unieke belevenis bieden aan de hele familie: ouders, grootouders, kinderen en tieners ... iedereen vindt zijn gading in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een (strip)verhaal tot leven brengen.

Zones
Het park is ingedeeld in 6 zones. Elke zone is voorbehouden aan een van onze 6 stripfiguren en neemt je mee in de specifieke leefwereld van die figuur. Daarenboven komt er een leeshoek, een creatieve corner, een theater en bioscoopzaal en ... een geheime zevende zone. Zo is er genoeg te beleven voor uren plezier, voor de hele familie.

Comics Soon
Pasen 2017 - Comics Station Antwerp opent voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op alle feest- en vakantiedagen in Belgiƫ en Nederland.

Zomer 2019 - Comics Station is noodlijdend en voorziet een stop.

Einde 2019.
Op een zucht van het jaareinde kwam er nog goed nieuws uit de bus voor het noodlijdende en gesloten themapark Comics Station te Antwerpen. Daarin staan attracties in het teken van populaire reeksen van Standaard Uitgeverij en Ballon Media die inmiddels zijn gefuseerd en door het leven gaan als Standaard Uitgeverij. Plopsa Group, de themaparkdivisie van Studio 100, breidt het aanbod uit en neemt Comics Station over.
Volgens een voorlopige planning gaat het park met de Paasvakantie 2020 weer open onder een nieuwe naam. Plopsa Group investeert vijf miljoen euro in de volgende jaren. Er volgen ook nog nieuwe onderhandelingen met Standaard Uitgeverij rond de stripfiguren die momenteel in het themapark aanwezig zijn. En dat zijn de Kiekeboes, Suske en Wiske, Jommeke, Urbanus, Lucky Luke en de Smurfen. Dat aanbod wordt gewijzigd, sommige attracties verdwijnen en uit de stal van Studio 100 zullen er andere figuren een plaatsje krijgen. Zo komt er al zeker een dagelijkse Bumba-show.

Wordt vervolgd ...

Plopsa Station Antwerp
23 oktober 2021
Het indoorpark Plopsa Station Antwerp opende de deuren in het Centraal Station van Antwerpen.
Kinderen kunnen er niet alleen vijftien attracties van hun favoriete Studio 100-figuren ontdekken, ook de bekendste striphelden van het voormalige Comics Station hebben er hun plekje behouden. Jommeke zit er in het gezelschap van Piet Piraat, Maya, Mega Mindy, Wickie de Viking, Lucky Luke, Suske en Wiske, de Smurfen en Urbanus.
De vijftien attracties, verdeeld over vier verdiepingen, zijn voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Jommeke Carrousel - Feest op het plein!

Jommeke nodigt jou uit voor een superleuk ritje in de prachtige Carrousel!
Wordt het een paard, een koets, een big of een ander rijtuig?
Het is altijd even plezierig op deze mooie nostalgische paardenmolen!