COMICS STATION ANTWERPEN

De "Middenstatie" - zoals de Antwerpenaren hun spoorwegkathedraal zelf noemen - doet al sinds 1874 dienst als belangrijkste spoorwegstation van de grootste stad van Vlaanderen.
Striphelden krijgen er nu hun eigen zone. Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn 6 zones helemaal opgebouwd rond 6 populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen.

In onze Comics krijg je bovendien een ruimer overzicht van de highlights van het Belgische stripverhaal. Dat is nodig, want we vergeten wel eens dat veel van onze Belgische stripfiguren wereldberoemd zijn. Of omgekeerd: dat wereldberoemde stripfiguren Belgisch zijn. Bij Comics Station Antwerp krijgen al onze helden, een deel van ons cultureel erfgoed, een nieuwe thuis.
Comics Station Antwerp wordt een nieuw indoor thema- en belevingspark in het Centraal Station van Antwerpen. Het park wil een unieke belevenis bieden aan de hele familie: ouders, grootouders, kinderen en tieners... iedereen vindt zijn gading in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een (strip)verhaal tot leven brengen.

Zones
Het park is ingedeeld in 6 zones. Elke zone is voorbehouden aan een van onze 6 stripfiguren en neemt je mee in de specifieke leefwereld van die figuur. Daarenboven komt er een leeshoek, een creatieve corner, een theater en bioscoopzaal en... een geheime zevende zone. Zo is er genoeg te beleven voor uren plezier, voor de hele familie.

Comics Soon
Vanaf Pasen 2017 is Comics Station Antwerp open voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op alle feest- en vakantiedagen in Belgiƫ en Nederland.