PIRAATVERSIE

De stripreeks Jommeke is net als zovele anderen niet ontsnapt aan misbruik. In 1973 en 1974 verschijnen 7 albums van Willeke. Dit stripfiguurtje was duidelijk geïnspireerd op Jommeke en werd getekend door een ex-medewerker van Jef Nys, Edgar Gastmans. In 1999 verschijnt er nog een achtste album.


1973

De triestige plant

De gouden klok

De kale kapper

De draak van Kokolput

Het verloren testament

De rubberen hengst

1974

De tinnen soldaatjes
1999

Koning zonder kroon

In 1994 en 1995 werden twee albums met pornografische afbeeldingen van Jommeke, onder het pseudoniem 'Pommeke', op de markt gebracht door een weinig getalenteerde en onbekende auteur. Het betreft de twee albums 'Hete avonturen' waarin de koningin van Onderland een zeer dubieuze rol krijgt toegewezen en 'Erop of eronder' met de heksen in niet flaterende toestand.

Langs een moeilijk juridische en dure weg kon Jef Nys zijn gelijk halen en kunnen de piraatversies buitenspel gezet worden. Helaas duikt er hier of daar op internetsites wel eens van dit onsmakelijk materiaal op.
Erotische parodieën

Sedert 2006 circuleren erotisch getinte parodieën van stripfiguren over wat we kennen als het klassieke internet. In 2013 duikt een blogversie 'Nasty Comics' op die wordt omgevormd tot een heuse website in 2019. Naast Suske en Wiske, De Kiekeboes en nog enkele andere (vooral vrouwelijke stipfiguren) duiken sedert 2018 ook een reeks plaatjes op met directe link naar de Jommekesreeks.
In het kader van volledigheid, binnen deze website aan info rond stripheld Jommeke, hierna een enigszins gecensureerde exhibitie.

Deze veelal slecht getekende plaatjes geraken wellicht nooit meer verwijderd van het internet... evenals de nogal bijgevoegde ongekuiste teksten die bulken van zwaar erotisch taalgebruik.
Ter illustratie enkele teksfragmenten die beperkt blijven tot het aanvaardbare en niet in hun volledigheid op deze pagina zijn opgenomen.


[...]
Buiten wordt het al wat donker en bij de Miekes thuis zit het nog vol met visite. De twee hebben het wel gehad met de platte gesprekken die er plaatsvinden en willen er even tussenuit. Onopvallend sluipen ze naar de naastgelegen logeerkamer en praten nog wat na over de onderwerpen die aan bod kwamen. Als Annemieke voor de derde maal het gesprek over kussende meisjes aanhaalt gaat Rozemieke tegenover haar zitten en fluistert dat ze niet moet denken maar doen.
Spontaan drukt ze haar lippen op die van Annemieke en steekt haar handen in de blouse waarvan de knoopjes één voor één losspringen. Nadat ze het kledingstuk van de schouders heeft laten glijden stopt ze met kussen om een beetje afstand te nemen. Even bekijkt Rozemieke het blozende zusje, die met de handen voor haar ontblote boezem op bed zit...
[...]

[...]
Nu Filiberke leeft als een prins hoeft hij zelf niets te doen maar dat verveelt al snel dus vraagt hij aan de anderen of die hem willen vermaken. In tegenstelling tot Jommeke zeggen de Miekes wel iets te weten waarmee ze ook zichzelf kunnen vermaken, waarop ze elkaars rokjes losknopen en op de grond laten vallen. De verdwenen rokjes zetten de toon als blijkt dat ze weer eens zonder slipje rondlopen en onbeschaamd in hun blote billen naast Filiberke’s bed gaan staan.
Verlekkerd kijkt de luierende prins naar de roze ~~~~~~~~~ van de meisjes die zich helemaal staan uit te kleden waarna het naakte Rozemieke op zijn ~~~~~~~~~ gaat zitten. Annemieke zegt hem te gaan vermaken als hij dat ook met Rozemieke doet. Hij merkt dat zijn broek omlaag wordt geschoven en voelt...
[...]

[...] Filiberke had een simpele oplossing om af te koelen: "We trekken gewoon onze kleren uit". Hijzelf begint als eerste en daarna zit ook Jommeke in zijn blote kont op het gras. De Miekes willen niet achterblijven en trekken de truitjes uit. Ze merken dat de jongens in hun sas zijn met vier van die blote ~~~~~~~ maar Annemieke wil ze nog wat harder laten genieten en trekt de rest van haar kleren uit. Na wat geaarzel van Rozemieke verdwijnt ook dat rokje maar het vestje blijft aan.
Om de groeiende interesse van de jongens wat aan te wakkeren legt Annemieke een hand op haar buik en ziet de anderen haar vinger volgen...
De jongens kunnen het nu ook niet meer houden en ~~~ ~~~ ~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~ werkt Rozemieke het karwei helemaal af.
[...]

[...]
Annemieke en Rozemieke zijn overgeleverd aan de wil van de koningin van Onderland. De koningin eist dat de tweeling haar moet gehoorzamen waarop Rozemieke lacherig laat weten dat ze dat zéker zullen gaan doen! Na dit spottende antwoord zegt de koningin dat ze Annemieke al in haar macht heeft en zal het wel even gaan bewijzen. Ze voegt de daad bij het woord en begint de kleren van haar zusje los te maken. Als Rozemieke ziet dat die zich zonder verzet tot aan haar ondergoed laat uitkleden is het lachen haar al vergaan. De koningin zegt dat het nu haar beurt is om te lachen en doet een paar stapjes achteruit om bevelen te geven in een onverstaanbare taal. Het schuchtere van Annemieke verdwijnt samen met de beha en het slipje die ze gehoorzaam uit trekt waarna ze in haar blootje in de kelder staat. Als bij toverslag laat de koningin een grote rubberen knuppel uit de grond omhoog komen op de plek waar het naakte Annemieke staat en draagt haar op om zich...
[...]
Anno 2020...
Nieuw materiaal duikt nog steeds op...
en de Miekes staan steeds centraal...
De Miekes en Fanny Kiekeboe
De Miekes...

Van een aantal afbeeldingen werden net op het randje gecencureerde versies herwerkt.

Een sigaretje...
Parodiewerk met een rokende Anatool en Jommeke.
Materiaal van ergens begin jaren 90 van vorige eeuw...