OP SCHATTENJACHT
Jommeke gaat samen met zijn vrienden geregeld op zoek naar een of andere schat. Hij stelt zich vooral tot doel de schat aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen of ze gaat naar een goed doel. Slechts af en toe krijgen hij en zijn vrienden ook een deeltje. Wat veelal aan de orde is ... kapers op de kust zoals Anatool, Cat Caters, Kwak en Boemel, Smosbol, ...

De schat die door de voorvaderen van Gravin Groenvijver werd veroverd. Het testament waarin alles beschreven staat wordt aan de rechthebbende zoon bezorgd.
 Album: 1

De schildpaddenschat van Matthias Donderwater. De over-over-over-grootvader van Teofiel heeft ooit een schildpad gekregen waarin het testament verborgen zat. De schat gaat naar liefdadigheid, maar Marie krijgt een mooie halsketting.
 Album: 9

De kabouterschat wordt van de heksen afhandig gemaakt en de kabouters hebben hun rechtmatige eigendom weer in bezit.
 Album: 14


Na een zoektocht naar de onbekende met de initialen 'J. G.' , die niemand minder blijkt te zijn dan Jeremias Gobelijn, start een tweede zoektocht naar het verborgen afgodsbeeld 'de gouden jaguar'.
Het beeld wordt gevonden tussen de 132ste en 133ste kronkel van de Orinoco in Zuid-Amerika. Met de opbrengst van het beeld worden betere levensomstandigheden voor de arme bevolking uitgewerkt.
 Album: 16

De schat diep in de put. Anatool is er wanhopig naar op zoek. Jommeke verijdelt de boze plannen van de butler 'Anatool'. De schat wordt overhandigd aan Elodie van Stiepelteen.
 Album: 17

In het album 'Wie zoekt, die vindt' worden 5 zogenaamde schatten gevonden. Ze bevatten telkens een nieuwe boodschap. De laatste boodschap luidt: "De aanhouder wint".
 Album: 19

De ring uit "De zeven snuifdozen" die Odilon kwijtspeelt zorgt voor een hilarische zoektocht. Uiteindelijk blijkt de ring gewoon in de achterzak van Odilon te zitten.
 Album: 25

Anatool rooft een familieschat en gijzelt Jommeke. De schat brengt hij onder bij Kwak en Boemel. Deze twee eisen wat later hun deel van de schat. Jommekes vrienden weten echter overal een stokje voor te steken en de schat weer te bezorgen aan de baron waar ze van werd gestolen.
 Album: 34

De schat van de zeerover Mathias Houtepoot. Ze krijgt als bestemming kinderen in nood.
 Album: 37

Een halve lap die samen met de andere helft een geheel vormt en als schat een boodschap bevat: "Vrede is de grootste schat". Een avontuurlijke zoektocht in het land der Indianen.
 Album: 41


De witte (gouden) bolhoed.
De booswicht Sam Peper doet er alles aan om het gouden hoofddeksel in zijn bezit te krijgen. Jommeke en niet te vergeten, redder in nood 'Flip' weten Sam buiten spel te zetten. De gouden bolhoed wordt uiteindelijk verdeeld in vijf delen. Vier voor Jommeke en zijn vrienden en 1 deel voor een goed doel.
 Album: 42

Een diamanten halssnoer dat door Anatool ontvreemd werd komt weer bij de eigenaar terecht.
 Album: 47

De zilveren giraf. Deze stort door toedoen van Anatool en de overvloedige regen in een krater. Een schat die onherroepelijk verloren gaat.
 Album: 48

Kisten gevuld met goud uit een gezonken schip in de baai van Makapaka worden tijdens het eerste avontuur met de plastieken walvis veilig gesteld. Professor Gobelijn krijgt 1 kist voor het geleverde werk en de rest gaat richting goede doelen..
 Album: 50

De zingende oorbellen en een scepter uit verzonken ruïnes worden aan boord gebracht van de plastieken walvis. Kwak en Boemel, ook aan boord, proberen hun slag te slaan. Jommeke weet alles weer in goede banen te leiden. De Miekes krijgen de muziek producerende oorbellen.
 Album: 52

Een kristallen eendje wordt van en jonge Indische vrouw geroofd. Het blijkt een staatssymbool van Kasakatja te zijn. Jommeke kan er voor zorgen dat het eendje weer bij de jonge dame, een Aziatische prinses, terecht komt.
 Album: 53

Een zak goud die aan een rotswand is blijven hangen na een vliegtuigongeval wordt eerst bijna door Anatool bemachtigd. Jommeke en Professor Gobelijn kunnen echter tijdig ingrijpen en de zak goud wordt terug aan de overheid geschonken.
 Album: 54


Het goud van de Inca's wordt bewaakt door een oude Inca, Macu Ancapa. Een roversbende zet alles op het spel om het goud te bemachtigen. De oude Inca en Jommeke en vrienden worden zelfs in een grot opgesloten. Maar ... Jommeke is de boeven echter te slim af.
Het goud wordt besteed aan de opbouw van een nieuw Incarijk.
 Albums: 57/58

De goudmijn van Madam Pepermunt. De oude mijn van Madam Pepermunt is eigenlijk haar erfenis en boeven doen nogal moeilijk om de mijn toch maar in hun bezit te krijgen. Via een verborgen gang wordt het goud gevonden maar ook kunnen de boeven buiten spel gezet worden. Madam Pepermunt wil haar geboortestad opnieuw opbouwen met de opbrengst van het goud.
 Album: 63

De Mayaschat waar een professor en zijn assistent naar op zoek zijn wordt eigenlijk door het werk van papegaaien gevonden. Het goud wordt aan de plaatselijke bewindslieden overgemaakt.
 Album: 70

De nalatenschap van Vikoerik. Op IJsland wordt een schat gevonden. Boeven liggen op de loer maar ze bijten in het zilte nat. De gevonden schat krijgt als bestemming hulp voor behoeftigen.
 Album: 84

Een zak vol briljanten uit het piepende bed. Estella Saprinetta stelt eigenlijk Jommeke en zijn vrienden, bij uitstek de Miekes, op proef. Wanneer de briljanten terug boven water komen krijgt Estella Saprinetta haar briljanten terug. De Miekes krijgen te horen dat ze later zeker mogen rekenen op de erfenis van Estella.
 Album: 89

De schat van Wawa Wang. Na omzwervingen in de buurt van Singapore wordt de schat van de oude zeerover gevonden. Ze gaat naar kinderen die in het sukkelstraatje zitten.
 Album: 98


Jommeke krijgt een schat, namelijk zichzelf als gouden beeld.
Eén exemplaar van de Propere Voeten en één van Madam Pepermunt. Eén beeld wordt weggeschonken aan kinderen in het sukkelstraatje.
 Album: 100

De door Anatool buitgemaakte juwelen worden aan de eigenaars terugbezorgd.
 Album: 102

De familieschat van de Van Piependales. Na een hele zoektocht en een oude familiegeschiedenis tussen twee adellijke geslachten wordt er vrede gesloten. De gevonden schat wordt gebruikt om een nieuwe burcht te bouwen.
 Album: 117

De doedelzak met de gouden pijpen. Een oude legende zal het bewijs leveren wie recht heeft op de schat ... de Jampuddings of de Mac Rums. Mic Mac Jampudding blijkt de enige echte erfgenaam te zijn. De schat zal gebruikt worden om het kasteel van Mic Mac Jampudding op te lappen.
 Album: 121

De zigeunerschat wordt na heel wat strubbelingen toch gevonden. Ze zal gebruikt worden voor de heropbouw van een stad.
 Album: 122


De schat van Angkor komen Jommeke en zijn vrienden op het spoor via een briefje van een oude Cambodjaan.
Eens de schat gevonden wordt ze ingezet om ten goede te komen aan de bevolking.
 Album: 123

Ruwe diamant in de spookkrater wordt gevonden. Jommeke en zijn vrienden krijgen elk een zak vol. Een deel gaat naar mensen in nood en een ander deel dient om van de krater een toeristische trekpleister te maken.
 Album: 132

De schat van prins Kalafar wordt gevonden via het onderzoek van professor Gobelijn naar tekens die op een rib van een skelet staan. De inboorlingen kunnen met deze gevonden schat scholen, ziekenhuizen, ... bouwen.
 Album: 138

Een deel van de buit van Dzingiz Khan wordt gevonden in de Chinese muur. Jommeke en zijn vrienden krijgen een tweehonderdste deel.
 Album: 140


Een Egyptische schat wordt via het opzoekingswerk van komkommerdeskundige, Evarist Selders, opgespoord.
De schat blijft ter plaatse.
 Album: 146

Omdat het zo druk op straat is vragen Jommeke en zijn vrienden aan professor Gobelijn of hij geen vliegende fietsen kan maken. Een weekje later zijn de fietsen klaar. Enige tijd later steelt Anatool de fiets van Jommeke en steelt vervolgens de schat van de baron waar hij net in dienst is. Jommeke en Filiberke grijpen in en de baron krijgt zijn fortuin terug.
 Album: 148

Jommeke en Flip gaan graaf Guldenberg waarschuwen voor de knecht die hij in dienst heeft genomen. Het is niemand minder dan Anatool. Jommeke zal de familieschat bewaken. Samen met de graaf wordt Anatool ontmaskerd vooraleer hij echt aan de haal kan gaan met de schat.
 Album: 155

Jeff Klaxon roept de hulp in van Jommeke om een schat op de Cookeilanden te vinden ... maar er is slechts één aanknopingspunt. Eens de schat gevonden, weliswaar na enkele strubbelingen met een dief, wordt de bestemming van de schat van Zwartbaard bepaald en volgt een nette verdeling.
 Album: 158

Via goochelstokjes met verborgen boodschappen wordt uiteindelijk, na wat tegenwerking van Anatool en Smosbol, een schat van de grote Boudini gevonden. De goudstaven van Boudini gaan naar arme mensen.
 Album: 161


De heksen hebben als plan om Jommeke te offeren tijdens de Walpurgisnacht. Het loopt allemaal anders en een jonge kabouter valt in handen van de heksen. Ze eisen de kabouterschat als losgeld. De schat krijgt mede door de hulp van professor Gobelijn een speciale behandeling die de heksen verschrikkelijke jeukaanvallen bezorgen.
De heksen worden uitgeschakeld en de kabouterschat ... die is terug bij de kabouters.
 Album: 168

Voor het gouden slangenbeeld gevonden wordt komt er eerst nog een ontvoering aan te pas en een reis naar Zuid-Amerika. Het gouden slangenbeeld komt ten goede aan slachtoffers van diefstallen.
 Album: 169

De schat, een hoefijzer bezet met diamanten, van de familie De Hoefslag de Hinniken wordt weer familiebezit. Een knecht op de manège van de familie zet eigenlijk onbewust het goede spoor uit.
 Album: 173

Een zoektocht naar zwaarden zal uiteindelijk leiden tot het vinden van 7 gouden rapen. Het begon met een boodschap in de helm van een harnas dat Filiberke van zijn opa kreeg. Alles wat gevonden wordt schenkt Filiberke aan zijn opa maar deze staat alles af voor goede werken.
 Album: 174


Athena, het eeuwenoude beeld, wordt gevonden bij werken aan het Parthenon.
Het beeld zal als kunstschat tentoongesteld worden.
 Album: 179

Jommeke en Filiberke slagen er in om een foute dorpspriesteres buitenspel te zetten en kinderen die als slaven werden ingeschakeld weer vrij te krijgen. De kinderen dienden in een goudmijn te werken. Het goud van Tsjeng-Jang zal nu gebruikt worden voor de welvaart van de bevolking. Jommeke krijgt zelf ook een goudklomp.
 Album: 182

Een zekere prins Kazimir vormt de aanleiding om een richting Caïro te vertrekken. Een Egyptische schat wordt via een beeld gevonden. Deze blijft ter plaatse.
 Album: 184

De goudschat van een gezonken schip wordt uit zee opgehaald. Dient om arme mensen gelukkig te maken.
 Album: 188

Een enveloppe met aanwijzingen leidt naar de zilveren traan. Dit moet de geluksbrenger worden voor weeskinderen.
 Album: 193

In de kraaienburcht zit een bende gemaskerde kraaimannen die de plaatselijke bevolking willen verdrijven om zo ongestoord een verborgen schat in hun bezit te krijgen. Jommeke steekt hier uiteraard een stokje voor en de booswichten kunnen ingerekend worden. De schat blijft onaangeroerd op zijn plaats.
 Album: 198

Het goud van de vergeten mijn kan gevonden worden via de aanwijzingen uit een brief van de vader van Madam Pepermunt. De nodige tegenwerkingen van ongure figuren leveren vertragingen en moeilijkheden op. Maar Jommeke en zijn vrienden trekken aan het langste eind. Het goud zal naar goede werken gaan.
 Album: 199


De familieschat van Stefanie Stekkebeen kan gevonden worden via een testament dat opgespoord wordt.
Jommeke en zijn vrienden krijgen een deel.
 Album: 200

De ring van Mac Rum zorgt voor de nodige deining. Er is een heuse zoektocht maar dit is niet echt een schat.
 Album: 206

De schat van Honoree Hanestaart. Stefanie Kiekebilleke is hier de erfgenaam. De bestemming wordt voor wie het nodig heeft.
 Album: 208

De gouden neus van een beeldje. Jérôme de la Crotterie krijgt het uiteindelijk van Odilon.
 Album: 218

De schat van Charleston Kraakbeen. Prinses Sangriani van Knokeneiland krijgt de helft. Ook Jommeke, Filiberke en professor Gobelijn krijgen een deel.
 Album: 223

De erfenis van Sorgeloos blijkt een waardeloze schat te zijn die ooit door Kwak en Boemel al is opgegraven.
 Album: 225


De krokodillentranen, net gouden druppels, worden min of meer per toeval door Filiberke gevonden.
Ze vormen de bekleding van een reusachtig beeld te Krokodilopolis.
 Album: 247

Een nakomeling van een beruchte zeerover wil de schat van zijn voorvader bemachtigen. Met de hulp van Bert en Choco wordt het boze plan verijdeld. De schat wordt geschonken aan een verliefd koppeltje pinguins.
 Album: 263

Jommeke en zijn vrienden komen terecht bij een kunstverzamelaar nadat ze een kruik met munten hebben gevonden. Het blijken waardevolle munten te zijn uit de tijd van Napoleon. Een verzmalaar koopt de munten. Hij vertelt hen over zijn interesse betreffende de Mayakunst.
Er ontstaat een plan om op expeditie naar Mexico te gaan om daar een schat die uit twee gouden beelden bestaat te zoeken. De gouden beeldjes worden gevonden. De kunstverzamelaar ligt eerst nog wat dwars en steelt zelfs de beeldjes. Jommeke en Filiberke weten echter de hele situatie weer recht te trekken en de beeldjes weer naar hun plaats van oorsprong te laten brengen.
 Album: 267


De oesterparelschat van de Aboriginals wordt eerder bij toeval op het spoor gekomen nadat een oude boemerang een symbolische inscriptie prijs geeft.
Met de hulp van professor Gobelijn, Filiberke en Odilon kan de waardevolle schat aan de Aboriginals overgemaakt worden.
 Album: 272

Nabij het wrak van het in 1776 gezonken Spaanse galjoen vinden ze, op aanwijzingen van professor Histor Ricus, kruiken en amforen gevuld met goudstukken.
 Album: 276

Een onschatbare diamant wordt gestolen door de man van de zus van een rijke weduwe. Jommeke slaagt er echter in om de diamant in zijn bezit te krijgen en aan de weduwe terug te bezorgen. De rijke weduwe heeft echter medelijden met haar zus en schenkt de wwardevolle steen aan haar.
 Album: 288

Samen met Evarist Selders, wereldvermaard komkommerdeskundige en intussen ook ajuinverzamelaar, gaan Jommeke en zijn vrienden op zoek naar een uitzonderlijke en verdwenen ajuinsoort die mensen kon behoeden voor ziekten. Wanneer ze het graf van farao Wablif vinden en daar zaden van de bewuste ajuinsoort in hun bezit krijgen ontdekken ze ook nog de schatkamer met de nodige gouden voorwerpen naast het gouden beeld van de farao. De plaatselijke overheid kan beschikken over de schat. Het ging hier eerder om toeval en vooral om de verdwenen ajuinsoort weer tot leven te wekken.
 Album: 294