De boemerang van Kirimbir


• Albumnummer: 272
   Scenario/Tekeningen: Philippe Delzenne
   Inkleuring: Agnes Nys

• Jaar van uitgifte: 2014 ↣ 1 oktober

• Aantal pagina's: 48

Dit album krijgt ook 3 extra covers van de hand van Carl Cneut, Mark Borgions en Merho.

Klik hier voor meer info.


Een nieuwsgierige toerist tuimelt in een grot in het Australische Oeloeroegebergte. Hij vindt er een prachtige boemerang. Enige tijd later is hij op en de luchthaven waar ook Elodie van Stiepelteen en Odilon van Piependale klaar staan om te vertrekken na een reis doorheen het land van de Aboriginals. Door toeval wordt de koffer van Odilon verwisseld met die van de toerist en zo komt de gestolen boemerang uiteindelijk in Zonnedorp terecht. Zowel bij Odilon als de toerist is de verbazing groot wanneer ze merken dat ze een foute reiskoffer in hun bezit hebben. Vermits er geen adresgegevens op de beide koffers staan stelt Odilon zich tevreden met de echte boemerang en hoopt dat de andere persoon zijn plastieken exemplaar ook kan appreciƫren.
Wanneer Jommeke en zijn vrienden langs komen krijgen ze allemaal een cadeautje. Jommeke krijgt de mooie boemerang. Wanneer de boemerang tegen een boom aanvliegt springt hij open in twee delen. Een soort geheime code is zichtbaar aan de binnenzijde. Professor Gobelijn weet wat later de code te ontcijferen.
'HET GELUK IS TE VINDEN IN DE BUIDEL VAN DE KANGOEROE. ALLEEN HIJ DIE ZUIVER VAN HART IS EN GOEDE BEDOELINGEN HEEFT, ZAL OOIT IN HET BEZIT KOMEN VAN DE SLEUTEL TOT DE OESTERPARELSCHAT!'
Met de vliegende bol vetrekken Professor Goeblijn, Odilon, Jommeke, Flip en Filiberke richting Australiƫ. Wanneer Filiberke zijn digeridoo in een rotsholte steekt en er op blaast weerklinkt een vreemd geluid dat kilometers ver te horen is. Boabab de Witte, een clanhoofd van de Aboriginals, begeeft zich meteen naar de Oeloeroerots. Wat later ontmoet hij Jommeke en zijn vrienden daar en is aangenaam verrast. Jommeke blijkt de uitverkorene te zijn. Hij brengt iedereen bij de droomgrot en zoekt contact met de geest van zijn voorvader. Vervolgens maakt hij een muurtekening die het bewijs levert dat Jommeke wel degelijk de juiste persoon is en Wumbuluru wordt zijn persoonlijke rotsgeest die hem zal leiden.
Wanneer Jommeke en Filiberke wat later verkoeling zoeken in een waterpoel zorgt de reuzenschildpad, die hun begeleider is, voor het opduiken van een wandelstok met kangoeroehoofd. Intussen zijn professor Gobelijn en Odilon op weg naar de vliegende bol om drinken te halen. Onder de loden zon krijgen Jommeke, Flip en Filiberke het al vrij snel zeer zwaar bij gebrek en voldoende drinken. Gelukkig lukt Jommeke er in om een apenbroodboom met een puntige tak water te laten produceren en zo iedereen weer op de been te helpen. Uiteindelijk komen ook de professor en Odilon met de vliegende bol bij hun vrienden aan. Meteen wordt de zoektocht naar de Gangurru Farm ingezet. De wandelstok had immers de vermelding hier van als inscriptie.
John, de eigenaar van de Farm, geeft hen onderdak en luistert naar hun verhaal maar hecht weinig of geen geloof aan de beweringen rond de rotsgeest. Via een geestoproeping proberen ze John te overtuigen en Jommeke krabbelt iets op een stuk papier. In de nacht die volgt bekijkt John de tekening en herkent er de kangoeroerots in. Plots krijgt hij toch een voorgevoel en doet het idee van een fabelachtige schat hem dromen. Hij gaat op onderzoek.
De volgende ochtend vertrekken ze allen, in gezelschap van John, naar de kangoeroerots. Op de rotswand vinden ze een een boodschap die met behulp van de codesleutel van Gobelijn snel ontcijfterd kan worden: 'OP MIJN LINKERPOOT, BIJ VOLLE MAAN OM MIDDERNACHT BEN JE DICHTER BIJ HET GELUK!'
De volgende nacht, bij vollle maan, tekent zich een kangoeroeschaduw af tegen de rotswand. Ter hoogte van de kangoeroebuidel is een spleet in de rots. Flip gaat op onderzoek en komt meteen met de melding dat de oesterparelschat van Kirimbir er ligt te blinken. Plots duikt John met vier ongure figuren op. Jommeke, Flip en professor Gobelijn worden overmeesterd en met een pick-up truck weggevoerd. De volgende ochtend stellen ze vast dat ze opgesloten zitten in een boababboom maar dat er wel een hele voorraad proviand aanwezig is. Ook een boodschap werd achtergelaten. Ze zullen pas na vier maanden vrijgelaten worden. Via een pelikaan lukt Flip er in om vrij te geraken en hulp te zoeken. Odilon, die niet mee op het nachtelijke avontuur was, stelt nu alles in het werk om zijn vrienden te vinden en te bevrijden. Dit lukt vrij vlug. Jommeke neemt dan geestelijk contact met Wumbuluru. Boabab de Witte schiet meteen ter hulp. Jommeke wordt door hem in de imunga (droomplek) in een trance gebracht. Hij tekent vervolgens allerlei figuren op de rotswand en de link naar speelgoed met daarin verborgen parels wordt vlug gelegd. Met spoed vliegen ze naar de haven en worden alle parels uit het speelgoed gehaald en vervangen door springballetjes. John beseft wat later dat hij bij de neus is genomen.
De verschillende clanhoofden, die door Boabab de Witte zijn opgetrommeld, verkeren in een feeststemming. Jommeke en zijn vrienden keren nog even terug naar de Oeloeroerots en stuiten daar op John. Hij wordt overmeesterd en mag in de gevangenisboom zijn straf gaan uitzitten.

Jommeke heeft tot slot nog een speciale mededeling en opdracht voor de lezer van het album.